news

Patru curse aeriene interne spre Constanta. Hotelierii au inclus pretul biletelor de avion in pachetele pentru acest sezon

Intr-o incercare de a-i convinge pe romani sa revina pe litoral, din acest an sunt anuntate patru curse aeriene interne spre Constanta. Hotelierii au inclus pretul biletelor de avion in pachetele pentru acest sezon, relateaza Stirile ProTv.

Turistii pot zbura de la Suceava, Oradea, Cluj si Timisoara. Aeroportul din Constanta este in plina modernizare cu fonduri europene, asa cum s-a intamplat si la Tulcea, desi acolo nu a fost inregistrat nici macar un singur pasager.

Compania care opereaza zborurile a stabilit acelasi tarif pentru toate destinatiile. De exemplu, acum, un bilet dus-intors de la Cluj la Constanta este 132 de euro de persoana.

Zborurile operate in perioada 22 iunie -17 septembrie 2023
Constanta-Suceava-Retur (o frecventa-joi)

Constanta-Timisoara-Retur (doua frecvente-joi si duminica)

Constanta-Cluj-Retur (doua frevcente-joi si duminica)

Constanta-Oradea-Retur (o frecventa-duminca)

Sursa: Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta

Din 22 iunie pana pe 17 septembrie va fi cate o cursa pe saptamana de la Suceava si Oradea si cate doua de la Timisoara si Cluj. Potrivit patronatelor din turism, sunt zone de unde vin turisti familisti care stau, in medie, cel putin patru nopti pe litoral.

Tudor Constantinescu, directorul unei companii aeriene: „Daca vor fi mai multi pasageri decat estimam sau am estimat in momentul stabilirii orarului, cu siguranta vom creste numarul de frecvente si ne uitam si spre diversificarea destinatiilor deservite.”

Raluca Ticu, managerul unei agentii de turism: „Noi am inceput deja promovarea acestor zboruri, avem tarife, noi consideram ca sunt bune, acestea pornesc undeva de la 2700 de lei pentru un hotel de trei stele cazare pentru doua persoane, cu biletele de avion incluse si bagajul de cala, plus transferul de la si catre aeroport.”

Cursele interne care au aterizat pe aeroportul de pe litoral s-au oprit odata cu falimentul companiei Blue Air. De atunci, turistii din judetele indepartate au folosit trenul sau masina.

Cristian Barhalescu, vicepresedinte ANAT Sud-Est: „Scurteaza foarte mult pe de o parte distanta, dar si ofera acces celor care isi permit sa vina peste weekend sau o saptamana intreaga pe litoralul romanesc. Au posibilitatea sa urce intr-un avion si in cateva ore sa fie intr-o destinatie fara sa fie nevoiti sa apeleze la masina si sa petreaca ore in trafic.”

Aeroportul de la Constanta este in proces de modernizare dupa accesarea a 100 de milioane de euro din fonduri europene. Lucrarile sunt estimate sa se finalizeze la finalul lui 2023.

Bogdan Artagea, directorul Aeroportului Mihail Kogalniceanu: „O sa avem camere video si control acces pe tot perimetrul, aparatura de control antitero de ultima generatie, un terminal care sper sa fie cel mai frumos din tara.”

Daca la Constanta sunt sperante, la Tulcea nu se intampla nimic, desi aeroportul face legatura cu Delta Dunarii.

Peste 5700 de pasageri au tranzitat aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta, in prima luna a acestui an. In schimb, la Tulcea, acolo unde au fost investiti peste 200 de milioane de lei din fonduri europene, nu a fost inregistrat nici macar un pasager.

Desi poate fi o poarta de intrare care sa ajute turismul din Delta, la aeroportul din Tulcea nu este anuntata nici anul acesta vreo cursa interna sau externa.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

9 minute ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

31 de minute ago

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

O oră ago

Diana Sosoaca, „activata” international impotriva „vestului colectiv”: „Pe aici nu se trece!”

Dupa o „vizita speciala” in Serbia, senatoarea de Iasi, Diana Sosoaca a trimis o scrisoare…

O oră ago

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

2 ore ago