Patru deputati penali ai PSD plus Niky Scorpion vor sa bage spaima-n procurori

politica

Zece deputati, noua de la PSD si unul de la minoritati, au depus la Senat un proiect de modificare a Codului de Procedura Penala astfel incat sa puna bete-n roate procurorilor si chiar sa ii sperie. Dintre cei zece, patru sunt cercetati de DNA.

Potrivit hotnews.ro, proiectul celor zece lasa procurorii fara o serie de instrumente de ancheta, ingreuneaza obtinerea denunturilor, face mai dificila arestarea si retinerea, reduce teremenele de prescriptie si introduce o noua infractiune: abuzul de putere al organelor judiciare.  Proiectul a fost inregistrat in procedura de urgenta acum o luna, pe data de 2 aprilie, la Senat si se afla inca in stadiu incipient, de avizare.

Cei patru deputati penali care au semnat proiectul sunt Marian Ghiveciu (trimis in judecata pentru abuz in serviciu), Marius Manolache (urmarit penal in dosarul Realitatea Media), Costin Paslaru (condamnat pentru conflict de interese) si Marian Radulescu (trimis in judecata pentru dare de mita). Acestora li s-a alaturat si deputatul minoritatii rome, Nicolae Paun, cunoscut in lumea interlopa ca Niky Scorpion.

Detaliile despre acest proiect de lege sunt pe hotnews.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: