Patru ministri ALDE vor demisiona marti din guvern. Eugen Nicolicea anunta ce va face Dancila

politica

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, luni, ca daca ALDE va iesi de la guvernare, inlocuirea ministrilor partidului se va face prin remaniere, fara un vot in Parlament. El a adaugat ca dupa iesirea ALDE de la guvernare se va discuta punctual pe fiecare lege, deoarece nu va mai exista majoritate.

„Iesirea de la guvernare inseamna demisiile din partea ministrilor care sunt sustinuti de ALDE si inlocuirea lor se va face printr-o simpla remaniere, fara a trece prin Parlament, intru-cat in momentul in care isi dau demisiile avem vacantare de functie si protectia pentru partidul mic exista doar daca te da cineva afara cu forta, nu daca iti dai tu demisia”, a declarat Eugen Nicolicea, la Antena 3.

Pesedistul a adaugat ca dupa iesirea ALDE de la guvernare, va trebui sa discute punctual pe fiecare lege in parte, deoarece nu va mai exista majoritate.

„Dupa ce ramane guvernul si se face aceasta inlocuire se discuta apoi punctual pe fiecare lege. Este adevarat ca nu mai ai majoritatea pe care o aveai sa stii de la inceput ce treci si fiecare lege va trebui sa fie negociata in parte”, a afirmat Nicolicea.

Ministrii ALDE demisioneaza marti din Guvernul Dancila, au declarat surse politice pentru Mediafax, urmand ca, in sedinta Biroului Politic National de la ora 16.00, sa fie decisa iesirea de la guvernare si alianta cu Pro Romania.

Potrivit surselor citate, cei patru ministri ALDE: Ramona Manescu (Ministerul de Externe), Anton Anton (ministrul Energiei), Gratiela Gavrilescu (Ministerul Mediului) si Viorel Ilie (ministrul pentru Relatia cu Parlamentul) vor demisiona din Guvernul Dancila.

Oficial, ALDE va decide sa plece de la guvernare in sedinta Biroului Politic ce incepe in scurt timp.

De asemenea, va fi luata decizia de a-l sustine pe Mircea Diaconu pentru presedintie, dupa retragerea lui Calin Popescu Tariceanu din cursa si o alianta cu Pro Romania.

Mai mult despre: ,

Comentarii: