life

Paul McCartney si-a primit inapoi chitara furata in urma cu 51 de ani. Chitara a fost gasita in podul unei case din Sussex

Sir Paul McCartney si-a primit inapoi chitara bas pe care a folosit-o la hiturile Beatles, inclusiv Love Me Do si She Loves You, la 51 de ani dupa ce a fost furata in Londra, dintr-o duba, potrivit BBC.

Basul Hofner a fost gasit in podul unei familii din Sussex, in urma unei cautari efectuate de un proiect numit Lost Bass iar Paul McCartney a primit-o inapoi in luna decembrie.

Sir Paul a cumparat chitara in 1961. A fost furata in vestul Londrei in 1972.

Un purtator de cuvant al lui McCartney a spus ca este „incredibil de recunoscator” ca a primit-o inapoi.

„Dupa lansarea proiectului Lost Bass de anul trecut, chitara bas Hofner 500/1 a lui Paul din 1961, care a fost furata in 1972, a fost returnata. Chitara a fost autentificata de Hofner si Paul este incredibil de recunoscator tuturor celor implicati”, a spus purtatorul de cuvant.

Chitara a fost preluata la sfarsitul lunii septembrie si verificata de experti pentru a confirma ca este autentica. Din fericire era completa si cu carcasa originala, dar va avea nevoie de cateva reparatii.

In timpul investigatiei, echipa a primit informatii despre furtul din Ladbroke Grove in octombrie 1972. A descoperit apoi ca a fost vanduta proprietarului unui pub din zona, inainte de a ajunge in Sussex, unde a stat in podul unei familii.

Chitara, achizitionata initial cu 30 de lire sterline in Germania in 1961, nu a fost evaluata, dar echipa Lost Bass considera ca ar valora mai mult decat cea mai scumpa chitara vanduta vreodata – o chitara Kurt Cobain care s-a vandut pentru o sumarecord de 6 milioane de dolari la o licitatie in 2020.

Chitara furata a lui John Lennon s-a vandut cu 2,4 milioane de dolari cand a reaparut o jumatate de secol mai tarziu.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

O oră ago

Inca o mazilire la Moscova, Putin l-a dat afara si pe ministrul adjunct al Apararii. Acesta este cel mai apropiat colaborator al fostului ministru, Serghei Soigu

Presedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul adjunct al Apararii, Iuri Sadovenko. Acesta a…

4 minute ago

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

3 ore ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

5 ore ago