Pavelescu anunta ca protocolul cu infractorii PSD „pune in opera principiile enuntate de Iuliu Maniu”

politica

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a declarat miercuri, la Braila, ca semnarea de catre partidul pe care il conduce a protocolului cu PSD nu face decat sa puna in opera principiile formatiunii, care au fost enuntate de Iuliu Maniu.

„In urma cu doua luni am semnat un protocol cu presedintele Liviu Dragnea, l-as numi istoric, pentru prima oara in ultimii 30 de ani cele doua partide semneaza un document politic. Mi s-a reprosat ca am incalcat linia partidului. Nici vorba, eu am pus in opera principiile PNTCD, care au fost enuntate de Iuliu Maniu. Semnarea protocolului cu PSD nu face decat sa puna in opera principiile enuntate de Iuliu Maniu. Ele sunt foarte simple: democratie desavarsita, morala crestina, patriotism luminat si demnitate sociala. PNTCD-ul nu putea accepta o structura parastatala, oculta, coordonata de presedintele Romaniei in secret cu serviciile secrete, care sa controleze intreaga societate si intreaga clasa politica, cu catusele pe masa”, a spus Pavelescu, citat de Agerpres.

El a precizat ca, urmare a pactului semnat intre partidul sau si PSD, legat de sustinerea acordata la alegerile europarlamentare, PNTCD si-a plasat un membru pe un loc eligibil pe lista candidatilor social-democrati, astfel incat „pentru prima data de la aderarea Romaniei la UE, PNTCD va avea o voce in Parlamentul European”.

„Acest protocol nu este unul de conjunctura, discutiile cu presedintele Dragnea au inceput in urma cu doi ani, iar colaborarea cu PSD este proiectata sa fie pe un termen mai lung. Acest protocol se refera punctual la alegerile europarlamentare. PNTCD a reusit sa propuna pe lista PSD un candidat in persoana lui Cristian Terhes, pe pozitia a patra. Pentru prima data de la aderarea Romaniei la UE, PNTCD va avea o voce in Parlamentul European, ceea ce nu e putin lucru, este un lucru extrem de important pentru noi. Daca partidul ar fi candidat singur, sansele de obtinere a acelui 5% erau destul de mici, iar voturile noastre s-ar fi risipit”, a completat Pavelescu.

Mai mult despre:

Comentarii: