politica

Pavelescu, delir. Ii compara pe romanii care au votat contra PSD cu minerii care au insangerat Capitala in mai 1990

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, sustine ca ziua de 24 noiembrie, in care PSD a suferit cea mai rusinoasa infrangere din istoria sa, poate fi comparata cu Mineriada din mai 1990. El spune ca „romanii au fost chemati sa distruga PSD” la fel cum au fost chemati minerii de Ion Iliescu in 1990.

„24 noiembrie, prin discursul urii si al excluderii, este comparabil cu mineriada din mai 1990. In 1990 minerii au fost chemati la Bucuresti sa salveze democratia, pentru ca in Piata Universitatii se contesta legitimitatea lui Ion Iliescu care castigase cu 86% in urma cu mai putin de o luna! Si minerii au venit si au facut ce se stie, pretextand ca apara votul poporului! Azi, romanii au fost chemati sa distruga PSD-ul, pentru ce a facut Partidul Comunist in urma cu 30-40-70 de ani, #rezist fiind bratul armat al miscarii mineriste, care a avut drept scop stigmatizarea si propagarea discursului urii! Nimeni nu poate contesta azi ca PSD este un partid democratic prin cele facute in timpul guvernarii.

Istoria va consemna, cu trecerea timpului, intreaga manipulare soldata cu acest 24 noiembrie, ca si in cazul mineriadei. Si atunci, in 1990, nu numai minerii, dar o parte covarsitoare a romanilor a crezut ca democratia poate fi aparata cu bate! Acum, cu ura si intoleranta!”, a scris Pavelescu pe Facebook.

Biroul Electoral Central a anuntat rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, dupa centralizarea datelor din 99,67% din voturile exprimate.

Au fost centralizate datele din 19.522 de sectii, ceea ce inseamna 99,67% dintre voturile pentru turul doi al alegerilor prezidentiale.

Dintre acestea, voturi valabile au fost 98,17%, iar voturi nule 1,83%. Prezenta la urne a fost de 54,46%.

Klaus Iohannis a obtinut 65,88% dintre voturi (6.437.151), in timp ce Viorica Dancila are un scor de 34,12% (3.334.000).

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de Israel: „Sambata am folosit doar arme vechi”

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de fortele israeliene,…

11 ore ago

Ciuca: „Daca va fi nevoie, PNL va avea propriul candidat la Primaria Capitalei. Electoratul nostru nu-l sustine pe Piedone”

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a afirmat, joi seara, ca, in eventualitatea retragerii lui Catalin Cirstoiu…

7 ore ago

Un fugar american a fost prins in Piata Sf. Petru din Roma. Avea la el trei cutite lungi

Politia italiana l-a arestat, saptamana trecuta, pe „cel mai cautat” fugar american. Barbatul a fost…

12 ore ago

Sportivii romani vor merge la Paris cu aeronava „Nadia Comaneci”

Aeronava  Tarom care va transporta sportivii romani la Jocurile Olimpice de la Paris poarta numele…

11 ore ago

Doua fete de 6 si 11 ani au fost injunghiate in Franta. Suspectul a fost arestat

Un barbat a fost arestat dupa ce doua fete in varsta de sase si 11…

11 ore ago

Un lider regional al partidului german de extrema-dreapta AfD, trimis in judecata pentru utilizarea „cu buna stiinta” a unui slogan nazist intr-un discurs

Un lider regional al partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost trimis…

11 ore ago