Pavelescu, delir de 10 august: „Regimentele #rezist si reteaua Soros au vrut sa ocupe guvernul”

politica

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, reia teza loviturii de stat legata de evenimentele din 10 august 2018, sustinand ca protestatarii au dorit ” daramarea guvernului prin violenta”. Pavelescu a incheiat numeroase aliante in tara cu PSD pentru alegerile locale.

„Au fost implicate grupurile de influenta care controleaza institutiile de forta, partidele politice atunci in opozitie, reteaua Soros si cea mai mare parte a mass-media. (…) Actiunea a fost organizata cu participarea cvasi-unanima a regimentelor #rezist, numarul real al celor veniti din afara la miting fiind nesemnificativ. Sloganurile explicite ale actiunii n-au fost protestul, ci ocuparea guvernului”, sustine Pavelescu.

„10 AUGUST 2018 – ZIUA MINCIUNII La 10 august 2018 a fost organizata o actiune de daramare a guvernului prin violenta, sub steagul fals al diasporei. Au fost implicate grupurile de influenta care controleaza institutiile de forta, partidele politice atunci in opozitie, reteaua Soros si cea mai mare parte a mass-media. Prin comportamentul de incurajare si refuz de a-si exercita atributia constitutionala de ‘mediator’, dar si solicitarea de pedepsire a jandarmeriei pentru ca a pus capat actiunii ilegale, implicarea lui Klaus Iohannis nu poate fi tagaduita.

Actiunea a fost pusa in scena public cu cel putin doua luni inainte, cand toate posturile de televiziune aservite si retelele de socializare asociate au inceput in mod sistematic actiunea de incitare. Pretextul a fost nemultumirea (justificata) a diasporei, o cauza credibila, dar ca steag fals, pentru ca actiunea a fost organizata cu participarea cvasi-unanima a regimentelor #rezist, numarul real al celor veniti din afara la miting fiind nesemnificativ. Sloganurile explicite ale actiunii n-au fost protestul, ci ocuparea guvernului. Vectorii principali si publici de incitare au cerut expres jandarmilor, inainte cu cateva zile, sa nu se opuna, sa pactizeze cu manifestantii si sa-i lase sa intre in guvern – inca o dovada a scopului direct al actiunii organizate.

Derularea evenimentelor a fost in acest sens, atacurile concertate asupra jandarmilor cu scopul de intrare in cladirea guvernului fiind vazute de intreaga tara. Acele atacuri n-au fost forme de protest, de furie spontana impotriva autoritatii generice, ci actiuni de tip insurgent, cu scopul ocuparii cladirii guvernului. Atacurile au avut loc in valuri si gradual.

Tentativa de linsare a jandarmeritei si deposedarea ei de arma de foc cu munitie letala, ceea ce a creat un pericol iminent asupra vietii jandarmilor si civililor pasinici, a fost momentul cheie in care s-a luat decizia ”restabilirii ordinii publice”. Ceea ce nu inteleg cei de buna credinta, cazuti sub impresia manipularii, este chiar sensul legal al ”restabilirii ordinii publice”: evacuarea Pietei Victoria! Prin urmare, nu o actiune de respingere a protestatarilor, ci o actiune de evacuare totala, pentru eliminarea oricarui pericol: de aceea au fost evacuati din piata inclusiv protestatarii pasnici – evident, nu se mai putea face diferenta, in conditiile in care atacatorii se foloseau de acesti protestatari ca de scuturi umane si modalitate de deghizare a actiunilor concertate.

Restabilirea ordinii publice s-a realizat potrivit legii, cu efectuarea somatiilor legale si gradual. Dupa primirea ordinului si efectuarea somatiilor, jandarmii aveau obligatia sa evacueze piata in forta, fara nicio exceptie. Cei care nu s-au supus somatiilor au suferit rigoarea legii, iar nu abuzul jandarmilor. Reamintesc ca mitingul nu a fost autorizat, iar dupa ora 23,00 mitingurile sunt interzise de lege.

Ordinul Presedintelui Romaniei catre Procurorul General (tortionarul Augustin Lazar) de a deschide dosar penal jandarmilor, situatie nemaiintalnita in ultimii 30 de ani, si conformarea lui Lazar, au fost actiuni de razbunare la adresa jandarmilor si acoperire a adevaratei naturi a protestului prin culpabilizarea jandarmilor in mod mincinos. Minciuna este sustinuta si astazi de cei interesati, tocmai pentru a-si ascunde complicitatea si vinovatia, incalcarea principiilor democratiei constitutionale. Adevarul va iesi la lumina!”, a scris Pavelescu pe Facebook.

Curtea de Apel Bucuresti va dezbate luni cererea DIICOT de redeschidere a anchetei impotriva sefilor Jandarmeriei in dosarul ’10 august’.

Saptamana trecuta, CAB a amanat pentru luni discutarea acestei cereri.

Conform deciziei instantei, sefii Jandarmeriei implicati in acest caz vor fi citati sa se prezinte luni la proces.

Martea trecuta, procurorul sef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat partial solutia de clasare a dosarului ”10 august” si a dispus redeschiderea urmaririi penale in cazul fostilor sefi din Jandarmerie.

Solutia de redeschidere a anchetei trebuie aprobata de un judecator, dupa care dosarul va fi preluat de Parchetul Militar.

Daca magistratul de la Curtea de Apel Bucuresti va aproba ordonanta DIICOT, se va redeschide urmarirea penala fata de colonelul Gheorghe Sebastian Cucos, fost prim adjunct al Jandarmeriei Romane; maiorul Laurentiu Cazan, fost director general al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti; colonelul Catalin Sindile, fost sef al Jandarmeriei Romane; comisarul sef de politie Mihai Dan Chirica, fost secretar de stat pentru relatia cu prefectii din MAI.

Acestia vor fi cercetati pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, participatie improprie la purtare abuziva, participatie improprie la fals intelectual, participatie improprie la uz de fals, complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva.

De asemenea, dosarul se va redeschide sub aspectul savarsirii infractiunilor de favorizarea faptuitorului, fals intelectual si uz de fals.

In ordonanta de redeschidere a anchetei, Giorgiana Hosu explica faptul ca procurorul Doru Stoica, cel care a clasat acuzatiile la adresa sefilor Jandarmeriei, nu a readministrat probele stranse de Parchetul Militar in dosarul ”10 august” si nici nu a reaudiat suspectii, victimele si martorii.

Giorgiana Hosu arata ca sefii Jandarmeriei nu au vrut sa dea declaratii atunci cand au fost chemati la Parchetul Militar, insa ei trebuiau citati la DIICOT, dupa preluarea dosarului de la procurorii militari.

De asemenea, nicio persoana vatamata si niciun martor nu au fost citati la DIICOT, cu exceptia unor oficiali – si anume Carmen Dan, Speranta Cliseru, Aurelian Badulescu si Alin Ionel Mastan.

In plus, spune Giorgiana Hosu, nu au fost readministrate probele stranse de Parchetul Militar.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: