Pe cargoul care arde in largul coastelor Olandei se afla 498 de automobile electrice. Numarul total de masini aflate la bord este de 3783

externe

Aproape 500 din cele 3.783 de automobile transportate de cargoul Fremantle Highway, care arde de miercuri in largul coastelor Olandei, sunt electrice, informeaza vineri agentia Reuters.

Compania nipona de transport maritim Kawasaki Kisen Kaisha (‘K’ Line), care opereaza nava, a corectat astfel informatia furnizata initial de garda de coasta olandeza, conform careia la bord se aflau doar 25 de vehicule electrice, in loc de 498 cate sunt in realitate. Firma rectificase joi si numarul total de autovehicule, de la 2857 la 3783.

In incendiu si-a pierdut viata unul din cei 23 de membri ai echipajului indian, precizeaza Agerpres.

Garda de coasta afirma joi pe site-ul sa de internet ca nu se cunoaste cauza incendiului, insa conform unui membru al echipelor de interventie, a carui voce se aude pe o inregistrare difuzata de televiziunea olandeza RTL, „focul a pornit de la bateria unui automobil electric”.

Bateriile respective, de tip litiu-ion, degaja la ardere o energie dubla fata de cele obisnuite, iar oficialitati din domeniul maritim si unele companii de asigurare sunt de parere ca industria nu a tinut pasul cu riscurile respective.

Autoritatea Maritima din Panama ancheteaza incidentul, cu colaborarea Olandei, a precizat Comisia Olandeza pentru Siguranta. Cargoul cu o lungime de 199 de metri continua sa arda si pluteste in deriva la 17 km de extremitatea nordica a coastei olandeze, in apropiere de mai multe insule din Marea Wadden, o zona intinsa de mlastini si aluviuni lasate de maree de-a lungul tarmurilor Olandei, Germaniei si Danemarcei, inclusa de UNESCO in patrimoniul mondial.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: