Pe cine ajuta „amnistia fiscala”. Robert Negoita a scapat de plata a 40 milioane euro catre bugetul de stat

politica

Ana Ciceala, consilier general USR in Bucuresti, anunta ca primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoita, a scapat de plata a 40 de milioane de euro catre bugetul de stat ca urmare a amnistiei fiscale data de Guvernul PSD. Negoita este si vicepresedinte al PSD.

„In timp ce o tara intreaga urmareste siderata esecul unor institutii de a oferi siguranta si protectie cetatenilor, in Monitorul Oficial a fost publicat actul normativ care ofera amnistie fiscala.

Unul dintre marii beneficiari ai acestei amnistii fiscale este Robert Negoita, primarul Sectorului 3. Desi acum pozeaza in disident fata de partidul care l-a sustinut si l-a protejat ani de zile, nu in mod intamplator Negoita beneficiaza de fiecare masura pe care guvernul Dancila o ofera membrilor sai.

In timpul campaniei electorale de acum 3 ani, Primarul Negoita spunea ca se va retrage din politica daca se dovedeste ca a gresit. Mai spunea atunci ca ‘numai cine nu munceste, nu greseste’. Greseala lui, insa, valoreaza zeci de milioane de euro.

El ramane cu 40 de milioane de euro in conturi, in timp ce in Sectorul 3 este un deficit major de gradinite si scoli, de spatii verzi, de servicii medicale, de servicii de curatenie adecvate. Mogulul imobiliar iese curat ca lacrima dupa 10 ani in care, din pozitia de primar al sectorului, s-a preocupat exclusiv de pavele, borduri si betonarea spatiilor verzi”, anunta Ana Ciceala.

Ordonanta pentru instituirea unor facilitati fiscale, adica „amnistia fiscala”, a fost publicata luni, 5 august, in Monitorul Oficial. Prin intermediul acestei ordonante, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a facut ca datornicii la stat sa beneficieze de stergerea unor datorii de peste 36,7 miliarde de lei.

Ordonanta privind aministia fiscala stabileste doua mecanisme alternative esalonarii la plata. Prima se refera la masuri de restructurare a obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion de lei, bazata pe un plan de restructurare, plata esalonata si supravegherea fiscala pe perioada inlesnirii. De masurile de restructurare propuse pot beneficia doar contribuabilii care au datorii mai mari sau egale cu un milion de lei, companii de stat sau private.

De asemenea, pentru cei care au datorii de sub un milion de lei, amnistia fiscala prevede:

– anularea tuturor accesoriilor aferente obligatiilor bugetare principale datorate bugetului general consolidat, restante la 31 decembrie 2018, administrate de ANAF – anularea tuturor accesoriilor aferete obligatiilor bugetare principale, declarate suplimentar de debitor prin declaratie rectificativa, cu scadenta anterioara date
– anularea tuturor accesoriilor aferente obligatiilor bugetare principale cu termene de plata anterioare datei de 31 decembrie 2018 si stinse pana la aceasta data, administrate de ANAF
– anularea tuturor accesoriilor aferente obligatiilor bugetare principale cu termene de plata pana la 31 decembrie 2018, stabilite prin decizie de impunere emisa de inspectia fiscala din cadrul ANAF, care este in curs de derulare la data intrarii in vigoare a ordonantei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: