Pe cine a instalat Dragnea la sefia Camerei Deputatilor. Sotul acestei deputate a lucrat pentru Elena Udrea. Acum este consilierul sefului PSD

analize

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si-a delegat luni atributiile deputatului PSD Carmen Mihalcescu, vicepresedinte al forului legislativ, pe perioada cat se afla in concediu. Carmen Mihalcescu este sotia lui Horia Mihalcescu, actual consilier de imagine al lui Liviu Dragnea. Mihalcescu a lucrat in trecut si pentru Elena Udrea.

Horia Mihalcescu este consultant politic, figurand in acest moment ca presedinte al agentiei Kirchhoff Romania. In trecut, prin firma Red Apple Communication, Mihalcescu a lucrat pentru Elena Udrea, pregatindu-i acesteia numeroase aparitii publice.

In noiembrie 2005, Elena Udrea a acordat doua interviuri, pentru Jurnalul National si Antena 3, care au acutizat conflictul mocnit dintre PD si PNL, accelerand destramarea Aliantei DA, si au determinat pozitionarea Elenei Udrea ca actor de prim-rang pe scena politica romaneasca. Interviurile au avut si rolul de a ameliora imaginea Elenei Udrea, puternic sifonata dupa gafa cu „presedintele Norvegiei”. Potrivit HotNews, interviul Elenei Udrea a fost pregatit de firma Red Apple Communication International SRL, al carei director general era Horia Mihalcescu.

„Eu o cunosc pe doamna Udrea, m-am intalnit cu dumneai de trei ori in ultima saptamana. De fapt, am facut o barfa, ca intre fete. Eu ma intalnesc cu o gramada de oameni cu care barfesc, mai vorbesc una, alta. (…) E o prietena mai veche de-a mea, o cunosc de ani buni. Eu am incercat sa-i sugerez doamnei Udrea, cand a venit la Cotroceni, sa fie consiliata, dar dumneaei a spus ca se mai gandeste”, relata Mihalcescu. El nu a confirmat implicarea sa in mesajele lansate de Udrea, spunand ca s-a ocupat doar de partea vestimentara.

„Elena Udrea mi-a cerut parerea cum sa se imbrace, doar atat!”, declara Mihalcescu.

Mihalcescu, om de baza al lui Vintu

Implicarea lui Mihalcescu in consilierea Elenei Udrea a atras atentia asupra afacerilor sale, in centrul carora trona Sorin Ovidiu Vintu. De altfel, Mihalcescu a fost purtator de cuvant al Petromservice, firma infiintata de Liviu Luca si consiliata „financiar” de Sorin Ovidiu Vintu. Compania prin intermediul careia i-a acordat consultanta Elenei Udrea, Red Apple Communication International SRL, era detinuta, in proportie de 50%, de Comac Ltd, un offshore controlat de Sorin Ovidiu Vintu. Restul actiunilor se imparteau in mod egal intre Horia Mihalcescu si Ioana-Elena Varsta.

Mihalcescu si scandalul Monica Iacob-Ridzi

La inceputul lunii mai 2011, DNA a dispus trimiterea in judecata a fostului ministru al Tineretului si Sporturilor, Monica Iacob-Ridzi, alaturi de alti 11 inculpati, in legatura cu fapte de coruptie. Printre acestia se numara si fostul consilier al ministrului, in perioada aprilie-mai 2009, Ioana-Elena Varsta, partenera la Red Apple. La cea vreme, Varsta era iubita lui Mihalcescu.

Inculpatii au fost acuzati ca au atribuit din bugetul ministerului, fara licitatie, 600.000 de euro pentru organizarea festivitatilor Zilei Tineretului, care au avut loc pe 2 mai 2009 la Costinesti.

Discutiile cu firmele care au incasat banii au fost initiate si derulate de Ioana Varsta, unele avand loc chiar la sediul Red Apple Communication. In referatul trimis Parlamentului, prin care se solicita ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului PDL Monica Iacob-Ridzi, procurorii DNA sustineau ca fostul ministru ar fi cunoscut pe deplin neregulile pe care le-ar fi facut consiliera sa, Ioana Varsta. Evenimentul Zilei a sustinut ca Ioana Varsta nu este doar asociata lui Mihalcescu in Red Apple Communication, ci si sotia sa, aspect infirmat ulterior de aceasta.

Mihalcescu, membru in gruparea Negoita

La alegerile din 2012, Mihalcescu s-a aflat intr-o prima faza pe listele de candidati ale USL, din partea PSD Ilfov.

„Conducerea PSD Ilfov intrunita in cadru statutar si-a stabilit urmatorii candidati: Colegiul 1 Senat – Gabriela Vrinceanu Firea, Colegiul 2 Camera Deputatilor – Horia Mihalcescu”, se afirma intr-un comunicat de presa semnat de presedintele organizatiei, Robert Negoita.

Horia Mihalcescu a fost prezentat de Negoita ca „specialist in publicitate si consultant pe probleme de comunicare, inclusiv politica”.

Ulterior, dupa ce in presa au aparut informatii privind relatiile lui Mihalcescu cu Elena Udrea, acesta a fost retras de pe liste.

Horia Mihalcescu, consilierul lui Dragnea

Ludovic Orban a dezvaluit, luni, ca Horia Mihalcescu lucreaza acum direct pentru Dragnea, fiind consilierul acestuia. „Liviu Dragnea nu numai ca nu a convocat sesiunea extraordinara, saptamana trecuta, ci astazi, intr-un gest suprem de lasitate si de lipsa de responsabilitate, a delegat atributiile catre doamna Mihalcescu, sotia consilierului sau, Horia Mihalcescu”, a spus Orban.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: