Pe Dancila a pocnit-o realitatea: „Se pare ca nu au crescut salariile peste tot”. Ce spune despre intalnirea cu Iohannis

news

Premierul Viorica Dancila a spus, marti, la manifestarile de Ziua Jandarmeriei, ca va merge la intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis pentru ca asa i se pare firesc si pentru ca vrea sa aiba o colaborare buna cu acesta, iar discutiile vor avea ca tema salarizarea si bugetul.

Ea a admis, raspunzand unei intrebari despre scaderea valorii contributiilor la pilonul II de pensii, ca, odata cu trecerea contributiilor de la angajator la angajat, „se pare ca nu au crescut salariile peste tot” si a sustinut ca vor fi gasite solutii.

„Da, merg la Cotroceni, mi se pare firesc. Vreau sa am o colaborare buna cu presedintele. (…) Discutiile se vor axa pe salarizare, pe buget. Cam astea sunt subiectele la modul general. Dupa ce o sa vorbesc cu domnul presedinte, o sa va dau mai multe detalii. Am discutat despre acest lucru cand am avut CSAT, deci acum doua saptamani. Am vorbit de atunci despre o intalnire pentru a discuta aceste subiecte. Deci nu este o invitatie de care nu stiam sau este o surpriza. Am discutat atunci. Ramanea sa stabilim doar data”, a declarat Dancila, care a participat, alaturi de ministrul de Interne, Carmen Dan, la manifestarile organizate de Ziua Jandarmeriei in Parcul Carol, informeaza news.ro.

Intrebata despre scaderea valorii contributiilor la pilonul II de pensie, premierul Dancila a raspuns: „Scaderea contributiilor la pilonul II s-a facut odata cu trecerea contributiilor de la angajator la angajat. Se pare ca nu au crescut salariile peste tot. Vom gasi solutii”.

Premierul Viorica Dancila va merge la Palatul Cotroceni impreuna cu ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, iar intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis este programata de la ora 12.00.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: