Pe reconstituiri grandioase, statui si spectacole cheltuie fosta primarie a lui Vanghelie peste doua milioane de euro

news

Municipalitatea din cel mai sarac sector din Capitala a alocat 9,3 milioane de lei, aproape doua milioane de euro, pentru festivaluri, statui, si concursuri destinate centenarului Marii Uniri din 1918 care se serbeaza in acest an, scrie cetateanul.net.

Primaria Sector 5, unde primar este Daniel Florea, urmasul celebrului Marian Vanghelie, a primit din partea Consiliului Local un buget stufos pentru centenarul din acest an. Astfel, functionarii vor avea parte de vizite in strainatate, se vor realiza statui de sute de mii de euro, sunt organizate festivaluri scumpe cu cascadori si artisti si se vor reface fantani. Bugetul total alocat alocat de Consiliul Local pentru Centrul Cultural „Florin Iordache”, institutie din subordinea primariei condusa de Daniel Florea, si municipalitatea din Sectorul 5.

Lista risipei

Amplasaraea unei statui a Ecaterinei Teodoroiu in piata din fata luxosului hotel Marrriot va costa 1,12 milioane de lei, adica undeva la 250.000 de euro.

Reconstituirea scenei Marii Uniri din 1918 va fi pusa realizata cu ajutorul unei trupe de actori si cascadori si va costa 900.000 de lei, adica 200.000 de euro.

Concursurile scolare pe parcursul anului privind anul 1918 vor fi sponsorizate cu premii de 50.800 de lei.

Pentru realizarea de desene tip grafitii care sa reprezinte scene din istorie si care sa fie realizate pe zidurile scolilor sau centrelor de asistenta sociala s-au alocat 200.000 de lei.

Simfonia Unirii in care vor fi reinterpretate actual teme din folclorul romanesc va costa 900.000 de lei. Pe scena vor urca 150 de muzicieni de la Orchestra Nationala Radio si Corul Academic. Se vor pune in scena trei reprezentatii, iar spectacolele vor fi vizionate pe un ecran led urias.

Sprijinirea unui ansamblu folcloric din Sectorul 5 cu 200.300 de lei.

Realizarea unui festival, denumit Centen Art, destinat pasionatilor de film, teatru, istorie si alte arte, va costa 2,85 de milioane de lei, altfel spus 650.000 de euro.

Conceperea unei statui care va reprezenta un dac, care ar fi simbolul Sectorlui 5, va cheltui 300.000 de lei din bugetul primariei.

Un alt ansamblu statuar, care il va reprezenta pe Tudor Vladimirescu, va costa 1,12 milioane de lei.

Cu ocazia centenarului, Primaria Sector 5 vrea sa reconditioneze fantana construita in memoria Mariei Tanase, proiect pentru care s-au alocat 1,2 milioane de lei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: