Pe ultima suta de metri, Guvernul a ales pe cine sa trimita in Parlamentul European sa apere coalitia penalilor. Le va vorbi liderilor de la Bruxelles despre decapitarea DNA?

politica

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, va fi reprezentantul Guvernului la dezbaterea care are loc maine in Parlamentul European. Situatia din Romania si scandalul OUG13, care a provocat ample miscari de strada, vor fi dezbatute in Parlamentul European de la Bruxelles miercuri, iar Guvernul si-a desemnat reprezentantul pe ultima suta de metri.

Miercuri, 22 martie 2017, incepand cu ora 12:00 (ora Romaniei), Comisia pentru Libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European organizeaza o dezbatere cu tema Democratie si justitie in Romania”, se arata intr-un comunicat al Parlamentului European.

Iata programul dezbaterii, potrivit unui comunicat al Parlamentului European, remis aktual24.ro.

12:00 – 12:05
Cuvant de deschidere
Claude Moraes, presedintele Comisiei LIBE

12:05 – 12:55
Tudorel Toader, ministrul justitiei
Liviu Avram, redactor-sef adjunct, Adevarul
Victor Alistar, director, Transparency Romania
Gabriel Liiceanu, profesor, Universitatea Bucuresti
Attila Biro, jurnalist de investigatii

12:55 – 13:30
Sesiune de intrebari si raspunsuri

Ramane de vazut care va fi pozitia sustinuta de Toader la Bruxelles si daca ministrul Justitiei le va vorbi liderilor europeni despre decapitarea DNA, care ar fi planuita e colitia PSD-ALDE.

Amintim ca Parlamentul European a mai dezbatut, intr-o sedinta in plen, situatia din Romania, in urma modificarii prin OUG a codurilor penale si a adoptarii proiectului de lege privind amnistia si gratierea, care au generat proteste de amploare. Pe parcursul a aproximativ 45 de minute, europarlamentari romani si straini, din toate grupurile politice, au prezentat argumentele pro si contra masurilor luate de Guvern.

Prezent la dezbatere atunci, vice-presedintele Comisiei Europene a cerut Guvernului Romaniei sa reevalueze ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, precum si proiectul de lege privind gratierea, apreciind ca este ‘ingrijorator’ ceea ce s-a intamplat in ultimele zile.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: