Pe urmele Greciei. Ponta denunta un COMPLOT INTERNATIONAL impotriva Romaniei: „Sunt in stare de orice”

news

Premierul Victor Ponta, aflat intr-un spital de lux din Istanbul, sustine ca adversarii „independentei noastre economice” doresc sa blocheze masurile din Codul Fiscal. „Sunt in stare de orice”, spune Ponta.

Cu un discurs asemanator liderilor Syriza din Grecia, axat pe nationalism si conspirationism, Victor Ponta cere romanilor „sa facem front comun” impotriva celor care sunt adversarii „independentei noastre economice”.

„Codul Fiscal a fost adoptat prin consens politic (votat de toate partidele) si prin cea mai ampla consultare cu mediul de afaceri (in special Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei)!

Cred ca in acest moment toti adversarii dezvoltarii, prosperitatii si independentei noastre economice sunt in stare de orice ca sa blocheze aplicarea masurilor din Cod! Fac un apel la toti romanii de buna credinta sa facem front comun impotriva oricaror asemenea tentative evident impotriva interesului nostru ca tara si societate!”, a scris premierul Romaniei.

Fondul Monetar International considera ca aprobarea Codului Fiscal va crea un deficit fiscal semnificativ, pentru care va fi foarte important, dar si foarte dificil de gasit masuri compensatorii.

Fondul a recomandat Guvernului sa ajusteze masurile de relaxare fiscala din proiectul Codului Fiscal, intrucat taierea cheltuielilor pentru compensarea masurilor nu va fi suficienta sa acopere golul generat la buget incepand de anul viitor.

La finalul saptamanii trecute, reprezentantii Comisiei Europene si cei ai Guvernului nu au cazut de acord asupra modificarilor aduse Codului Fiscal, iar oficialii Fondului Monetar International nu vor mai veni in iulie la Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: