Pedeapsa crunta pentru un MINISTRU. A fost omorat in bataie de muncitori grevisti

externe

Viceministrul bolivian de interne, Rodolfo Illanes, sechestrat de minerii care de mai multe zile blocheaza un drum, a fost asasinat de catre cei care l-au rapit, a anuntat seful sau, ministrul de interne, Carlos Romero.

„Toate indiciile arata ca viceministrul Rodolfo Illanes a fost asasinat in mod las si brutal”, a declarat Romero intr-o conferinta de presa.

Viceministrul se dusese la locul unde protestau manifestantii, la Panduro, un sat de munte, aflat la 100 de kilometri vest de La Paz, pentru a dialoga cu minerii, care cer o reforma a legislatiei dreptului la munca. Mai exact, ei cer sa aiba voie sa-si faca sindicat. Autoritatile sustin insa ca, in realitate, protestatarii vor sa aiba dreptul de a inchiria minele unor intreprinderi private si straine, ceea ce in prezent este interzis de Constitutie.

Viceministrul a fost sechestrat de mineri, care apoi l-au lovit, iar oficialul a decedat, sustine si ministrul apararii, Reymi Ferreira. El a adaugat ca au fost arestate intre 100 si 120 de persoane, inclusiv cei responsabili pentru crima.

De trei zile au loc in Bolivia confruntari intre fortele de ordine si manifestanti. Mai multi mineri au fost ucisi si 20 de politisti au fost raniti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: