Pedeapsa pentru ca AMR a sustinut legile justitiei. Demisie in bloc a magistratilor clujeni, AMR Cluj a fost dizolvata

news

Judecatoria Cluj a decis dizolvarea Asociatiei Magistratilor din Romania – Filiala Cluj, dupa ce mai multi magistrati, membri ai organizatiei neguvernamentale, si-au dat demisia in bloc, potrivit unor surse din magistratura.

„Admite cererea avand ca obiect dizolvarea Asociatiei Magistratilor din Romania – Filiala Cluj si in consecinta: In baza disp.art. 55 alin.1 lit. b si alin.2 al aceluiasi articol din OG 26/2000 din OG 26/2000, actualizata, ca urmare a imposibilitatii realizarii scopului pentru care asociatia a fost constituita, constata dizolvarea Asociatiei Magistratilor din Romania – Filiala Cluj, cu sediul in Cluj-Napoca, Calea Dorobantilor nr. 9-11, ap. 1, judetul Cluj.

Numeste lichidator in cauza societatii Cabinetul Individual de Insolventa H H. Cu drept de apel in termen de 5 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi, 31 mai 2018,” este minuta Judecatoriei Cluj.

AMR este cea mai veche asociatie de magistrati din Romania. Ea a fost infiintata in anul 1993 ca o continuatoare a traditiilor si scopurilor Asociatiei Magistratilor si Avocatilor (AMA), creata in 1933, si a carei activitate a incetat in timpul regimului comunist, potrivit site-ului ONG-ului.

Surse din magistratura au aratat pentru Ziare.com ca toti membrii AMR din Cluj au demisionat in semn de protest fata de actiunile AMR din ultimul an. „Este vorba de implicarea AMR in modificarea Legilor Justitiei si a Codurilor Penale in detrimentul magistratilor, in atacarea repetata a procurorilor si in sustinerea publica a unor puncte de vedere promovate de persoane cercetate penal”, a declarat un magistrat sub protectia anonimatului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: