Pedeapsa pentru Dragnea dupa ce i-a pacalit pe sefii de la Rahova. Consemnat in celula, nu mai are voie sa munceasca in atelierul auto

politica

Adina Anghelescu a anuntat, vineri, la Antena 3 ca Liviu Dragnea nu mai are voie sa munceasca in atelierul auto. Sanctiunea a fost dispusa de conducerea Penitenciarului Rahova, Dragnea i-a pacalit pe cei sefii penitenciarului in legatura cu interviul acordat postului Realitatea Plus.

„In urma cu putin timp, Liviu Dragnea a aflat ca i s-a restrictionat dreptul la munca. Informatia mi-a fost confirmata de logodnica lui, Irina Tanase, si de avocata lui, Flavia Todosiu. Aceasta restrictie vine in urma verificarilor facute de ANP la penitenciar si se considera a fi un incident de securitate. Eu m-am uitat pe regulament si spune ca incidentele de securitate sunt daca exista violenta si urmeaza ca sanctiunea sa fie mutarea din camera. In urma interviului dat de Realitatea Plus, Liviu Dragnea a primit aceasta sanctiune.

Avocata Flavia Todosiu va face demersuri impotriva acestei sanctiuni pentru ca se considera a fi un abuz care nu are legatura cu regulamentul si cu ordinele interioare. Directorul penitenciarului e cel care a aprobat lista cu persoanele cu care ai dreptul sa ai contact telefonic, iar el a aprobat cererea jurnalistului de la Realitatea Plus. Convorbirea s-a desfasurat online ca in cazul in care ar fi existat un incident de securitate sau nu le-ar fi convenit ceva din discutia pe care au avut-o cei doi, penitenciarul ar fi putut sa intrerupa aceasta convorbire, lucru care nu s-a intamplat. Dar iata ca acum Liviu Dragnea are aceasta restrictie la munca”, a declarat Anghelescu la Antena 3.

Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Tiberiu Ungureanu, a dispus Directiei Inspectie Penitenciara continuarea si aprofundarea verificarilor initiate joi, in contextul in care presa a relatat ca Anca Alexandrescu, fosta consiliera a lui Liviu Dragnea, aflat in detentie, a realizat cu fostul lider al PSD un interviu amplu.

„In completarea informatiilor privind rezolutia de analizare a documentelor care au stat la baza acordarii unei comunicari online la nivelul unei unitati subordonate, precizam faptul ca directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor a dispus Directiei Inspectie Penitenciara continuarea si aprofundarea verificarilor initiate in data de 25.06.2020”, potrivit unei precizari de presa transmise, vineri, Agerpres.

Citeste si: Dragnea i-a pacalit pe sefii penitenciarului Rahova. Cum a reusit sa ii dea „interviu” Ancai Alexandrescu

ANP anunta joi ca, in contextul informatiilor din presa care vizeaza modalitatea de acordare a unei comunicari online la nivelul unei unitati penitenciare subordonate, a solicitat administratiei locului de detinere documentarul in baza caruia a fost aprobata exercitarea dreptului.

„In contextul dezbaterilor publice care vizeaza modalitatea de acordare a unei comunicari online la nivelul unei unitati penitenciare subordonate, Administratia Nationala a Penitenciarelor a solicitat administratiei locului de detinere documentarul in baza caruia a fost aprobata exercitarea dreptului. Demersul vizeaza verificarea aspectelor de legalitate, prin raportare la prevederile actelor normative care reglementeaza acordarea dreptului la comunicari online”, mentiona ANP.

Anterior, in cursul zilei de joi, ANP a facut mai multe precizari cu privire la comunicarile online din detentie, afirmand ca acestea se fac cu programare, au caracter confidential si ca supravegherea este exclusiv vizuala.

Mai mult, ANP comunica faptul ca, de la declararea starii de urgenta si pana in prezent, nu a aprobat solicitari de intervievare a unor detinuti.

Mai mult despre: ,

Comentarii: