Pelerinajul de Rusaliile catolice de la Sumuleu Ciuc: 110 persoane au avut nevoie de asistenta medicala

news

Un numar de 110 persoane au avut nevoie de asistenta medicala, sambata, la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Sumuleu Ciuc, considerat a fi cel mai mare de acest fel din Europa Centrala si de Est, acestea primind ingrijiri atat de la echipajele Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ), cat de la paramedicii SMURD, potrivit Agerpres.

Seful Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat ca in cele cinci corturi medicale ale serviciului au primit ingrijiri medicale 89 de persoane, sase dintre ele fiind transportate la spital pentru tratament de specialitate.

Potrivit sursei citate, s-au inregistrat 19 cazuri de traumatisme, suferite de pelerini la urcarea sau la coborarea de pe munte, dar si 17 cazuri de hipertensiune arteriala, 11 cazuri de colica abdominala, noua lipotimii, cinci pacienti cu boala cardiala, dar si persoane cu cefalee, febra sau alergii.

Si la corturile medicale ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Harghita au fost tratati 21 de pacienti, dintre care sapte au fost transportati la spital, iar alte 14 persoane, cu diferite afectiuni si traumatisme, au primit ingrijiri la Postul Medical Avansat si in punctele de prim ajutor amplasate atat in curtea Catedralei Franciscane, cat si pe Dealul Sumuleu, in vederea restabilirii starii de sanatate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: