Pelicula ”Oppenheimer” a dominat clar editia din acest an a Globurilor de Aur. ”Barbie” – marele perdant

externe

Globurile de Aur, Oppenheimer, castigator, Barbie, perdant

Filmul „Oppenheimer” a dominat clar cea de-a 81-a editie a premiilor Globul de Aur, dupa ce s-a impus in box office-ul vara trecuta, scrie revista Variety.

Ampla examinare a lui J. Robert Oppenheimer si a crearii bombei atomice a adunat cinci premii, cele mai multe dintre toate filmele, inclusiv premiul pentru cel mai bun film dramatic. „Poor Things”, o reimaginare feminista a povestii lui Frankenstein, a fost desemnat cel mai bun film, musical sau comedie, una dintre cele doua victorii ale filmului postmodern.

„The Bear”, povestea unui restaurant din Chicago care se straduieste sa isi tina usile deschise, a obtinut trei premii, inclusiv cel mai bun serial de comedie si cel mai bun actor si actrita in rol principal intr-un musical sau comedie pentru Jeremy Allen White si Ayo Edebiri.

„Beef”, o tragicomedie despre urmarile unui incident rutier, a obtinut si ea trei statuete – a fost desemnata cea mai buna serie limitata, primind totodata premii de interpretare pentru Ali Wong si Steven Yeun. Lee Sung Jin, creatorul serialului, i-a multumit soferului din viata reala care l-a determinat sa realizeze serialul. „Domnule, sper sa claxonati si sa strigati si sa ii inspirati pe altii in anii care vor urma”, a spus el.

„Oppenheimer”, de Christopher Nolan, care a profitat de succesul sau in realizarea unor superproductii precum „The Dark Knight” si „Inception” pentru a convinge Universal sa produca o drama de 100 de milioane de dolari despre un fizician, a castigat premiul si pentru cel mai bun regizor. Cillian Murphy, care l-a interpretat pe omul de stiinta melancolic din centrul filmului, a fost desemnat cel mai bun actor intr-o drama. De asemenea, filmul a fost premiat pentru coloana sonora.

Lily Gladstone a primit premiul pentru cea mai buna actrita intr-o drama pentru interpretarea unei femei Osage care este vizata pentru rezervele de petrol de pe pamanturile sale in „Killers of the Flower Moon”.

Emma Stone a fost premiata ca cea mai buna actrita intr-o comedie, pentru interpretarea unei femei copilaroase care porneste intr-o calatorie de descoperire sexuala si emotionala in „Poor Things”. A fost un rol despre care Stone a spus ca a facut-o sa „priveasca viata altfel”, datorita modului in care personajul ei „accepta binele si raul in egala masura”.

Paul Giamatti, desemnat cel mai bun actor intr-o comedie pentru interpretarea unui caustic instructor de scoala pregatitoare in „The Holdovers”, si-a dedicat premiul profesorilor. „Trebuie sa ii respectam”, a spus el. „Ei fac un lucru bun. Este o munca grea”.

Kieran Culkin si Sarah Snook, din „Succession”, au castigat premiul pentru cel mai bun actor si cea mai buna actrita intr-o drama TV pentru portretul lor de „nepoti” conspirativi care se lupta pentru a prelua compania media a tatalui lor, in timp ce Matthew Macfadyen a primit premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru munca sa in acest serial.

Globurile, in mod traditional un eveniment de club si prietenos, au avut loc dupa unul dintre cei mai haotici si mai divizati ani din istoria Hollywoodului, cand sindicatele scriitorilor si actorilor au intrat in greva timp de luni de zile, luptandu-se pentru restrictiile privind utilizarea inteligentei artificiale si pentru un model de afaceri de streaming despre care sustineau ca face mai greu de castigat.

Sindicatul actorilor si Sindicatul scriitorilor din America au ajuns in cele din urma la intelegeri in septembrie si noiembrie, dar productia multor filme si emisiuni a fost intrerupta, lasand un tribut economic.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: