Penala Plumb a fost avizata din nou in Parlament pentru functia de ministru. Legile Justitiei o preocupa in continuare foarte mult

politica

Ministrul propus pentru portofoliul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat, luni, la finalul audierilor din comisiile reunite ale Parlamentului, ca este o sustinatoare a Legilor justitiei si ca acestea trebuie sa fie in concordanta cu deciziile Curtii Constitutionale.

„Sunt convinsa ca principalul nostru obiectiv trebuie sa ramana, si ma refer aici la tot ceea ce inseamna romani pentru Romania, ca pentru urmatoarea perioada de programare, incepand cu 2020, alocarea fondurilor europene sa fie cel putin la nivelul actualei perioade de programare 2014-2020. Restul se afla in discutie si sunt convinsa ca modul in care ne vom comporta, modul in care vom actiona nu va avea niciun fel de impact, atat pe plan extern, cat si pe plan intern, asupra politicilor europene in ceea ce priveste obiectivul nostru de alocare pentru perioada imediat urmatoare. Sunt o sustinatoare a Legilor Justitiei. Ele trebuie sa fie in concordanta cu Deciziile CCR. Avem nevoie si sunt convinsa ca vom avea o justitie independenta”, a spus Plumb, citata de Agerpres.

Intrebata cum va fi relatia sa cu Bruxelles-ul, ministrul propus al Fondurilor Europene a mentionat ca dialogul cu Comisia Europeana este si va ramane constant.

„Relatia cu Bruxelles este si a fost o relatie foarte buna. Maine (marti, 30 ianuarie 2018, n.r.), doamna comisar pentru politica regionala, Corina Cretu, este in Romania si va avea o intalnire cu noi. Dialogul cu Comisia Europeana ramane constant in ceea ce ma priveste si in ceea ce ne priveste”, a punctat Rovana Plumb.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Fonduri Europene, Rovana Plumb, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor doua comisii au avizat cu 18 voturi pentru, 9 impotriva si nicio abtinere.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: