Penalii s-au pus de acord: strategia penibila adoptata de Dragnea si Tariceanu in lupta cu Iohannis. Anunt al sefului Senatului, duminica seara

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, duminica seara, ca nu va mai participa la manifestarile oficiale de la Palatul Cotroceni. O decizie identica a fost anuntata, vineri, de Liviu Dragnea.

„Nu am sa mai merg la Cotroceni avand in vedere declaratiile politice cu totul si cu totul nefiresti pentru un presedinte. Ma refer la declaratiile lui Klaus Iohannis pe care le-a facut in ultima perioada. A reluat aceste formule care l-au consacrat in trecut. Este regretabil. Cred ca este bine sa ne vedem fiecare de preocuparile sale”, a declarat Tariceanu, dunminica seara, la Palatul Cotroceni.

Astfel, la ceremonia de investire a noilor ministri, nu vor participa nici Dragnea, nici Tariceanu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, ca nu vrea sa mai mearga la Cotroceni decat dupa alegerile prezidentiale.

„Nu merg la Cotroceni. Nu! Nu vreau sa mai merg la Cotroceni decat dupa alegerile prezidentiale si asta nu este un moft, ci pentru faptul ca eu, la aceasta ora, nu mai cred in neimplicarea politica a presedintelui Iohannis”, a spus Dragnea.

El i-a transmis sefului statului sa nu se mai refere niciodata la PSD.

„De asemenea, il rog sa nu se mai refere la PSD niciodata pentru ca nu e treaba dumnealui. Daca vrea sa vorbeasca despre PSD, se poate face membru de partid si sa-si dea cu parerea despre PSD.(…) Da, cred din ce in ce mai mult ca presedintele Iohannis nu ramane neimplicat politic. Nu-i dau niciun fel de ultimatum pentru ca nu-mi permit. Nu trebuie sa dau ultimatum nici dumnealui, nici altcuiva, doar ca imi pare foarte rau, nu mai am incredere”, a adaugat Dragnea.

Liviu Dragnea i-a transmis si purtatorului de cuvant al presedintiei Madalina Dobrovolschi sa nu dea sfaturi PSD.

„De asemenea, rugamintea este transmisa si catre doamna purtator de cuvant. Nu mai trebuie sa faca conferinte de presa la Cotroceni in care sa dea sfaturi PSD: PSD sa se ocupe de …PSD sa nu se mai ocupe de… Vrea sa-si spuna parerea, semneaza o adeziune, se face membru PSD si vine si discuta la noi in Comitetul Executiv sau in alte structuri”, a spus Dragnea.

El a mai aratat ca este deschis la dialog cu presedintele de doi ani.

„Sunt deschis de doi ani de zile (la dialog—n.r.). Am stat cu mana intinsa pana cand mi-a amortit. Nu cred ca PSD sau eu am facut ceva, in mod institutional, impotriva presedintelui Iohannis, impotriva institutiei prezidentiale. (…)Va exista o relatie institutionala intre PSD si Administratia Prezidentiala, numai ca eu nu mai vreau sa merg la Palatul Cotroceni”, a adaugat Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: