Penalii apasa pe detonator. Tudorel Toader anunta din Japonia ca va cere revocarea lui Kovesi: „Nu are sens sa mai asteptam Inspectia Judiciara”

politica

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, intr-o interventie la Antena 3 ca nu va mai sesiza Inspectia Judiciara in legatura cu „dezvaluirile” de la Antena 3 si RTV privind-o pe Laura Codruta Kovesi pentru a nu „prelungi situatia”. El a sugerat, explicit, ca va cere revocarea lui Kovesi.

„In ceea ce ma priveste, nu voi sesiza Inspectia Judiciara, consider ca la acest moment nu mai este necesara sesizarea IJ pentru ca, daca ati sesizat, ne-ar prelungi cu mult, ar trebui sa asteptam solutionarea, rezultatele verificarii IJ.  Daca lucrurile asa stau este foarte bine ca romanii sa cunoasca adevarata fata a modului in care uneori se face activitatea de urmarire penala. Ca romanii sa vada modul in care se respecta sau ceeea ce Constitutia spune, prezumtia de nevinovatie.

(…) Prin urmare, nu voi sesiza IJ (…) am raportul privind activitatea DNA-ului intocmit si il pot prezenta oricand, exista si varianta cealalta, cum spuneam, prezentarii in plenul Parlamentului a unui raport sinteza privind activitatea Ministerului Public, DIICOT-ul, DNA-ul. Voi reveni in tara si voi vedea care este varianta cea mai recomandata si completa, pe de o parte, si rapida, pe de alta parte. (…) Nu are sens sa mai asteptam IJ. Sa ne spuna ce? Sa confirme a n-a oara ceea ce in realitate stim, pe de alta parte sa prelungeasca termenul de rezolvare a problemei pe care o discutam.

Nu are sens sa mai asteptam Inspectia Judiciara, sa confirme a n-a oara ceea ce in realitate stim?”, a declarat Tudorel Toader.

„Raportul va propune masura revocarii?”, a intrebat realizatoarea Antena 3, Oana Stancu. „Raportul sigur va propune o masura”, a raspuns ministrul Justitiei.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca trebuie facuta o ancheta serioasa in urma acuzatiilor aduse Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si este bine ca s-a autosesizat Inspectia Judiciara, insa nu poate fi vorba doar despre abateri dsciplinare, existand ”elemente penale foarte serioase”. Dragnea afirma ca, daca inregistrarite prezentate in spatiul public se dovedesc adevarate, ”avem elemente de politie politica in Romania”.

”Cel mai important lucru este ca Inspectia Judiciara s-a autosesizat. Eu cred ca trebuie facuta o ancheta rapid pentru a vedea daca inregistrazile sunt adevarate, si par adevarate, si trebuie luate masuri rapid pentru ca astfel de practici sa nu se mai intample in Romania”, a spus lideru PSD, la intrarea in sediul partidului.

Acesta a afirmat ca, daca trebuie stabilit daca inregistrarile sunt adevarate.

”Daca se dovedesc a fi adevarate avem elemente de politie politica in Romania, parerea mea, si Inspectia Judiciara nu cred ca poate fi vorba doar despre abateri disciplinare”, a mai spus Dragnea, afirmand ca exista ”elemente penale foarte serioase”.

Acesta a mai spus ca nu o cunoaste pe Mihaiela Iorga, dar ca ”se pare ca are o oarecare credibilitate”.

”Acolo s-a vorbit despre amenintari din partea unei doamne de la Inspectia Judiciara care a pronuntat un cuvant, si anume nu te pune cu sistemul. Noi am adoptat si o rezolutie in legatura cu statul paralel, incep sa apara tot mai multe dovezi in sprijinul spuselor si noastre in ceea ce priveste acest sistem”, a mai spus liderul PSD.

Intrebat care este premierul caruia ar fi trebuit sa i se fabrice dosar, Dragnea a spus ca are o banuiala, dar ca nu este Mihai Tudose.

Antena 3 a difuzat duminica seara inregistrari furnizate de Vlad Cosma din care rezulta ca i s-ar fi cerut sa planteze probe pentru un dosar vizandu-i pe Sebastian Ghita si Victor Ponta.

De asemenea, in emisiune a fost si procurorul Mihaiela Iorga a relatat ca ca sefa DNA Laura Codruta Kovesik a chemat-o si a intrebat-o daca nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al carui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi fiind ca acesta o va numi ministru al Justitiei pe Dana Girbovan, sefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA. De asemenea, Iorga a vorbit si despre imixtiuni ale lui Kovesi in dosare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: