Penalii au sperat degeaba. Decizia lui Donald Trump nu il afecteaza si pe ambasadorul SUA in Romania

politica

Ambasadorul american la Bucuresti, Hans Klemm, nu va fi nevoit sa renunte la functie, chiar daca presedintele Donald Trump a ordonat retragerea tuturor ambasadorilor numiti de Barack Obama.

„Masura nu se aplica ambasadorului Hans Klemm care este diplomat de cariera”, a confirmat Ambasada SUA la Bucuresti, pentru Mediafax.

Donald Trump a cerut ambasadorilor numiti de fostul presedinte Barack Obama sa isi paraseasca posturile pana pe 20 ianuarie.

Dupa anuntul lui Trump, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, Jack Kirby, a explicat ca aceasta decizie afecteaza aproximativ 30% dintre diplomati, insa doar pe cei numiti politic, nu si pe diplomatii de cariera.

Klemm a avut in ultima prioada mai multe iesiri publice in care a reafirmat sustinerea SUA pentru lupta anticoruptie si pentru sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. De asemenea, Klemm a criticat si cele doua proiecte de ordonante privind gratierea si modificarea legislatiei penale, starnind astfel furia ministrului de Externe, Teodir Melescanu. Acesta i-a solicitat ambasadorului sa nu mai faca declaratii presei in privinta deciziilor guvernului. La randul sau, seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca aceste declaratii ale ambasadorului SUA „incalca demnitatea Romaniei”.

Citeste si: Tariceanu recunoaste ca l-a pus pe Melescanu sa-i faca scandal ambasadorului SUA: „Declaratiile lui Klemm ne incalca demnitatea”

Hans Klemm este ambasador al SUA in Romania din septembrie 2015. Inainte, a fost principal adjunct al asistentului secretarului de stat in cadrul Biroului de Resurse Umane si in perioada iulie 2013-decembrie 2014 a ocupat functiile de director general interimar al Serviciului Diplomatic si director interimar de personal al Departamentului de Stat.

In anul 2012, acesta a fost principalul reprezentant al SUA la APEC, the Asia Pacific Economic Cooperation forum (forumul Cooperare Economica Asia-Pacific).

Din 2010, Hans Klemm a condus toate programele civile si militare in domeniul statului de drept desfasurate de SUA in Afganistan.

De-a lungul carierei de diplomat, Klemm a mai indeplinit multiple mandate in Japonia si a lucrat si la ambasadele SUA din Bonn sau Seul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: