Penalii deschid un nou front: Iohannis si Kovesi au fost reclamati la CNCD de catre un „organ de presa”. Ce li se reproseaza celor doi de catre propaganda anti-DNA

news

Presedintele Klaus Iohannis si procurorul-sef al DNA au fost reclamati la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Sesizarile au fost depuse de „un organ de presa”, a declarat la Digi24 presedintele CNCD, Csaba Asztalos.

Reclamantul a fost deranjat de faptul ca presedintele Klaus Iohannis si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, au folosit termenii de „penali”, respectiv „infractori” atunci cand s-au referit la ceea ce ei au numit atacurile asupra justitiei. Klaus Iohannis si Laura Codruta Kovesi au folosit aceste cuvinte in mai multe randuri, a spus presedintele CNCD in emisiunea „Impartial” de la Digi24.

Cei doi oficiali au facut declaratii si au comentat inregistrarile date publicitatii de fostul deputat Vlad Cosma, care sustine ca procurori de la DNA Ploiesti „fabrica” probe.

Intrebat la ce lucreaza in momentul de fata CNCD, Csaba Asztalos a raspuns: „In momentul de fata avem un caz impotriva presedintelui Romaniei si a procurorului-sef al DNA cu privire la utilizarea etichetarilor de penali si infractori”.

Sesizarile au fost facute de catre un organ de presa cu activitati „din zona justitiei”, a mai spus Csaba.

Presedintele CNCD a aratat ca institutia pe care o conduce mai are in lucru cateva cazuri ce tin de „aspecte legate de negarea Holocaustului, respectiv problematica antisemitismului. Sau interzicerea unor manifestari publice de catre institutii publice”, a precizat Csaba Asztalos.

CNCD a decis, luni, ca premierul Viorica Dancila nu a discriminat atunci cand a folosit termenul de „autisti” pentru a-i desemna pe cei care critica Romania la Bruxelles. Asztalos Csaba a declarat, luni seara, la Digi24, ca el a avut opinie separata avand in vedere faptul ca Viorica Dancila este demnitar public, iar astfel de declaratii facute de un demnitar public reprezinta un semnal negativ in societate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: