Penalii din Romania, in culmea fericirii dupa victoria lui Donald Trump: „Romania trebuie sa inteleaga ca ordinea lumii se schimba”

politica

Bucurie mare in randul politicienilor penali din Romania dupa victoria lui Donald Trump. Penali precum Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu si Adrian Severin isi manifesta satisfactia fata de rezultatul alegerilor din Statele Unite.

Victor Ponta, cercetat sau trimis in judecata in mai multe dosare penale, a fost printre primii care a tinut sa-si faca auzita bucuria. El nu a scapat ocazia de a se victimiza inca o data,

„‘Politics must be about people’ – a spus de multe ori Donald Trump in timpul campaniei sale – ‘Politica trebuie sa fie despre oameni’! Nu despre ce ‘trebuie’ sau despre cum ‘credem noi ca e mai bine’ sau despre ‘poporul e prost sau dezinformat si nu intelege ce trebuie sa voteze’ sau despre ce spun analistii si ce vor ‘institutiile’! Poporul sau ‘Sistemul’? La aceasta intrebare americanii au raspuns !

Cine nu a inteles ce s-a intamplat la Brexit nu intelege nici acum. Si nu va intelege nici in continuare – si ma refer in special la Propaganda din Romania! Iar poporul american a fost de acord cu Trump si l-a votat! Si Poporul stie intotdeauna mai bine ce trebuie facut!

Opinia mea e clara – alegerea lui Trump nu este deloc un pericol pentru Romania (cum ne tot ameninta Propaganda Securista. Este oportunitate pe care putem sa o folosim pentru binele nostru (daca suntem in stare). Sau sa ne transformam in noul Stat ISIS in care totul se reduce la puscarii si ‘speri sa crapi’!

Si in Romania in 11 decembrie putem sa facem politica pentru popor – sau sa lasam „Sistemul” si pe „ciolosii” sai sa ne decida viata pentru ca „ei stiu mai bine”! As vrea sa cred ca si noi putem fi ca americanii!”, a scris Ponta pe Facebook.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, trimis in judecata pentru marturie mincinoasa, tine si el sa isi arate incantarea.

”Toata lumea a fost cu ochii atintiti asupra alegerilor care au avut loc in Statele Unite. Pentru multi, probabil, rezultatul a fost o surpriza, altii se asteptau la o asemenea turnura a evenimentelor. Indiferent de afinitati, un lucru a prevalat in urma acestor alegeri: vointa cetatenilor. Statele Unite ale Americii reprezinta un model pentru democratiile din lume, iar votul dat de americani reprezinta vointa poporului. Am vazut din nou ce inseamna vointa cetatenilor. Politicienii au obligatia de a respecta votul pe care oamenii il acorda”, a scris Tariceanu oe Facebook.

Un alt penal, Adrian Severin, considera ca votul americanilor reprezinta o „victorie a autenticitatii”.

„Romania va trebui sa inteleaga ca ordinea lumii se schimba, ca in aceasta noua ordine polii de putere vor fi mai multi, iar seturile de valori vor fi, de asemenea, mai multe si, in aceasta lume a diversitatii, va trebui sa-si gaseasca un loc si totodata aliati. Pentru o buna bucata de vreme, America va ramane cea mai importanta putere a lumii, dar nu va mai fi capabila sa indeplineasca rolul unui imperiu global, iar semnalul dat de electoratul american indica faptul ca nici poporul american nu-si mai doreste un asemenea rol. De aici trebuie sa porneasca gandirea strategica a Romaniei, pentru a permite sa-si valorifice vechile relatii cu America, in conditiile unei ordini multipolare si, mai ales, in conditiile in care va trebui sa-si redobandeasca suveranitatea. Nu mai putem conta exclusiv din punct de vedere strategic pe Statele Unite ca unica ancora a ordinii mondiale si cu atat mai putin putem crede ca vasalitatea fata de America este garantia securitatii noastre”, a afirmat Severin pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, rezultatele alegerilor din SUA reprezinta o victorie a autenticitatii intr-o tara in care nu pentru prima oara candidatul mai autentic in atitudinile sale a fost preferat celui perceput a fi artificial.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: