Penalii Dragnea si Tariceanu, pusi la punct fara drept de apel. Iohannis i-a tras pe margine

politica

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi, a anuntat joi ca de 1 Decembrie vor fi organizate cu ocazia Zilei Nationale parada militara la Arcul de Triumf si o receptie la Palatul Cotroceni, unde nu au fost invitate persoanele cu probleme penale.

„Am vazut ca exista tot felul de discutii in spatiul public referitoare la acest subiect si tin sa precizez inca de la inceput faptul ca nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume pentru ca nu despre asta este vorba. Este vorba despre niste criterii care au stat la baza intocmirii listei cu invitati si nu pot si nici nu vreau sa va ascund faptul ca in constituirea acestor criterii care au fost luate in calcul bineinteles ca in primul rand este vorba despre criteriul ca acea persoana sa detina o functie in stat, dar sa si respecte niste criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenta unor probleme penale”, a declarat Dobrovolschi la Palatul Cotroceni.

Parada militara va fi organizata de 1 Decembrie la Arcul de Triumf, de la ora 11,00.

„Vor fi defilari ale detasamentelor de militari din cadrul MApN, MAI, SRI, cat si de militari din tari partenere”, a precizat purtatorul de cuvant al presedintelui.

Ea a subliniat ca parada militara de 1 Decembrie este organizata in contextul centenarului intrarii Romaniei in Primul Razboi Mondial, motiv pentru care va fi centrata pe prezentarea de tehnica militara esentiala in dotarea sistemului national de aparare.

„Al doilea moment al manifestarilor dedicate Zilei Nationale, zilei de 1 Decembrie, reprezinta receptia de aici, de la Palatul Cotroceni. Aceasta receptie va incepe la ora 18,00 si va fi gazduita de presedintele Romaniei, dl Klaus Iohannis”, a indicat Dobrovolschi.

Ea a aratat ca la parada militara au fost invitate 600 de persoane, iar la receptie — 500 de persoane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: