Penalii s-au bucurat degeaba. O noua actiune diplomatica, inca un ambasador a descins intempestiv la Tudorel Toader

news

Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Paul Brummell, a sosit, miercuri dimineata, la sediul Ministerul Justitiei, unde are o intalnire cu ministrul Tudorel Toader.

Potrivit unor surse din cadrul institutiei, discutiile sunt legate de pachetul de legi din justitie. Intalnirea dintre Brummell si Toader nu a fost anuntata oficial de Ministerul Justitiei sau de Ambasada. Diplomatul a venit la sediul ministrului la ora 10.00.

Pe 1 septembrie, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti isi exprima speranta ca orice modificari in domeniul Justitiei vor avea „rolul de a sprijini si dezvolta progresul important realizat de Romania, in ultimii ani, in lupta impotriva coruptiei”.

„Este responsabilitatea Romaniei sa decida cu privire la legislatia proprie, in conformitate cu Constitutia si cu procedurile parlamentare”, se arata intr-un punct de vedere al misiunii diplomatice.

Ambasada Regatului Unit face referiri, in acest context, la independenta si eficienta institutiilor judiciare romane si la recomandarile Mecanismului de Cooperare si Verificare.

„Speram ca orice modificare adusa sistemului de Justitie are rolul de a promova independenta si eficienta operationala ale institutiilor judiciare si ale statului de drept, luand in considerare recomandarile Mecanismului de Cooperare si Verificare al UE. Speram, de asemenea, ca astfel de amendamente vor include o consultare larga cu toate partile relevante”, precizeaza ambasada.

Totodata, misiunea diplomatica aminteste si progresul Romaniei in domeniul luptei anticoruptie.

„Speram ca orice modificari au rolul de a sprijini si dezvolta progresul important realizat de Romania in ultimii ani in lupta impotriva coruptiei si pentru consolidarea statului de drept, prin realizarile unor institutii precum DNA”, mai arata Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Marti, Tudorel Toader a avut o intalnire si cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. Intalnirea ambasadorului american cu ministrul Justitiei a durat doua ore.

La final, ambasadorul Hans Klemm a spus ca discutia a fost una „fructuoasa si completa”, despre viziunea ministrului si responsabilitatile ca ministru.

Klemm a mai afirmat ca discutiile au avut loc „in spirit de cooperare„, fiind un schimb de informatii si opinii.

„Astept sa lucrez mai departe cu ministrul si cu Guvernul„, a mai declarat ambasadorul american, precizand ca in cursul acestei zile va fi transmisa o declaratie comuna legata de intalnirea cu ministrul Toader.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: