Penalul Chirica: „Ce e asa mare suparare daca l-a inlocuit pe Stelian Ion? Da’ ce, nu mai exista persoane competente la USR PLUS?”

politica

Primarul liberal al Iasiului Mihai Chirica sustine ca nu intelege de ce este „asa mare suparare” la USR PLUS pentru inlocuirea lui Stelian Ion de la Ministerul Justitiei, el considerand ca desemnarea sefilor de parchete era o prerogativa clara a presedintelui Romaniei.

„Ce e asa mare suparare daca l-a inlocuit pe Stelian Ion? Da’ ce, nu mai exista persoane competente la USR PLUS?”, a declarat, marti, primarul Iasiului, Mihai Chirica, intr-o conferinta de presa.

El a afirmat ca aplauzele de luni seara de la USR PLUS din momentul anuntarii demisiei ministrilor acestui partid le-a mai vazut in CEx-ul PSD cand Dragnea isi inlocuia premierii.

„Ce facem, ne aplaudam ca ne dam jos? Am mai vazut asta la CEx-ul PSD, cand Grindeanu era inlocuit cu Tudose. Hai sa ne aplaudam cand facem fapte bune“, a sustinut Mihai Chirica.

Edilul liberal a afirmat ca USR PLUS a dat dovada de „infantilism” politic si ca nimeni din PNL nu a pus problema ca vreun minister USR PLUS sa fie preluat de liberali.

„Esenta acestui conflict politic pleaca de la lipsa de loialitate pe care USR PLUS a aratat-o fata de PNL. Desemnarea sefilor de parchete a fost o prerogativa clara a presedintelui Romaniei pe care fostul ministru al Justitiei a vrut sa o distruga. De ce e mai corect ca desemnarea sa fie facuta de ministrul Justitiei si nu de presedinte? Cum ar fi sa vina la mine directorul juridic din Primarie si sa spuna ca si-a propus ca el sa semneze toate dispozitiile primarului?“, a afirmat Mihai Chirica, citat de news.ro.

Intrebat daca actuala criza politica va afecta proiectele administratiei locale, Mihai Chirica a raspuns: „Nu cred, guvernarea merge inainte. Eu cum am guvernat fara viceprimari? A simtit vreun iesean o problema?”.

Mai mult despre:

Comentarii: