Penalul Horia Georgescu incearca o noua diversiune cu ajutorul PSD. Se sustine ca SRI l-a avut in vizor pe Klaus Iohannis si a incercat sa-i saboteze cariera politica

politica

Presedintele Comisiei de control a SRI, Claudiu Manda, a anuntat miercuri ca fostul sef al ANI, Horia Georgescu, a prezentat un document din care reiese ca SRI a informat ANI despre posibile situatii de incompatibilitate in care s-ar afla Klaus Iohannis chiar in ziua in care acesta s-a inscris in PNL.

„Cand a cules SRI acele informatii despre Klaus Iohannis, de ce nu le-a transmis la momentul respectiv, daca le-a avut. Pentru noi a fost interesanta data la care SRI informa ANI. Era exact data la care Iohannis devenea membru PNL si devenea presedintele PNL. Nu putem sa concluzionam daca e o coincidenta sau nu. Vrem sa vedem de cand aveau in arhiva aceasta informatie. Horia Georgescu ne-a adus la cunostinta o nota si un numar, fara sa spuna ce persoane erau si care e contextul. S-a vorbit despre politie politica sau tinta, nu e concluzia noastra. O alta nota viza mai multi ministri USL, printre care si ministrul Eduard Hellvig. Pe nota respectiva e un numar de mai multe persoane, nu doar domnul Iohannis. Se incadreaza in ceea ce a spus Horia Georgescu, se invoca articolul invocat si care ar fi starea de incompatibilitate”, a declarat seful Comisiei SRI, Claudiu Manda.

„Am solicitat mai multe detalii despre ceea ce inseamna beneficiari secundari. Am decis sa facem o vizita la unitatile care se ocupa de interceptare si redare a interceptarilor, sa vedem cum se fac. Vom face o alta solicitare care e baza legala prin care SRI informa ANI despre spetele care erau de competenta Agentiei”, a spus Claudiu Manda.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: