Penalul Marian Neacsu, specialist in furaje, introdus in fruntea ANRE de Parlament. Cum il apara pe Dragnea in fata DNA

politica

Fostul secretar general al PSD Marian Neacsu, membru al Pro Romania, a fost votat marti, de Comisia de Industrii din Camera Deputatilor, pentru un post in conducerea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea in domeniul Energiei (ANRE).

Comisia de Industrii din Camera Deputatilor a votat numirea lui Mircea Man, Marian Neacsu si Valeriu-Andrei Steriu in conducerea ANRE. Neacsu a fost sustinut de Pro Romania.

„Selectia candidatilor ANRE este o bataie de joc anul acesta”, a scris deputatul USR Cristina Pruna pe Facebook.

„Au fost votati Mircea Man (din partea PNL), Marian Neacsu (Pro Romania) si Valeriu Steriu (PSD). Propunerea noastra a fost Dumitru Chisalita si a picat la vot.

Selectia candidatilor ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie) este o bataie de joc anul acesta. Candidatii NU vor fi audiati in comisii. Practic nu vom putea pune intrebari specifice activitatii ANRE, iar candidatii nu vor avea ocazia sa ne spuna ce au de gand sa faca in comitetul de reglementare.

Dupa cum va imaginati, unii candidati nu au nicio legatura cu piata de energie. Inteleg ca e mercur retrograd si ca le e teama sa nu se faca de ras, dar nu mai era cazul sa asistam la astfel de glume proaste.

Atentie, vorbim de o piata de miliarde de euro, iar membrii comisiilor de industrii si energie nici nu au avut ocazia sa ii vada la fata pe cei care vor ajunge in acele pozitii.

In timp ce USR a organizat un concurs de selectie pe baza de CV-uri si interviu, partidele vechi au facut un concurs de obedienta”, a scris Pruna.

Neacsu este specialist in furaje si nutritia animalelor si absolvent al Facultatii de Studii Economice din Craiova in 1987.

Marian Neacsu a fost secretar general al PSD si a fost exclus din partid in noiembrie 2018 in urma unei decizii luate de Comitetul Executiv. In februarie 2019 s-a alaturat Pro Romania, partidul lui Victor Ponta.

In 2016, Marian Neacsu a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase luni inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. Marian Neacsu si-a angajat nelegal fiica la biroul sau parlamentar.

In noiembrie 2017, Neacsu a venit in fata DNA pentru a-l sustine pe Liviu Dragnea.

In timp ce il astepta pe Dragnea sa iasa de la intalnirea cu procurorul din dosarul Tel Drum, Malin Bot l-a intrebat daca a venit sa sustina un penal, „ca de la penal la penal”. Neacsu s-a enervat foarte tare.

Iata dialogul:

Malin Bot: Domnule Neacsu, ati venit sa sustineti un penal? Asa, ca de la penal la penal?

Marian Neacsu: Daca-mi spui cati bani primesti pentru chestia asta iti spun.

Malin Bot: Din reclama de pe YouTube

Marian Neacsu: De ce ca penal, prietene? Stii de ce?

Malin Bot: Ati fost condamnat, nu conteaza

Marian Neacsu, strigand, si apucandu-l pe jurnalist de guler: Ma asculti? Curtea Constitutionala a declarat ca in perioada aia nu exista fapta

Malin Bot: Stiti cati tineri nu se pot angaja pentru ca dvs., coruptii de la PSD, va angajati plozii?

Mai mult despre:

Comentarii: