Penalul Piedone, insotit de profesionisti TV cu aparatura scumpa la fiecare iesire in care „rezolva pe loc” problemele oamenilor

politica

Primarul Sectorului 5, penalul Cristian Popescu Piedone, a declansat o ampla campanie de imagine in contextul in care judecatorii discuta schimbarea incadrarii sale juridice, astfel incat este posibil sa scape chiar fara nicio pedeapsa in dosarul Colectiv. Piedone este insotit permanent de o echipa de profesionisti TV cu aparatura pe masura.

In iesirile sale populiste prin cartiere, pentru a arata ca „face treaba”, Piedone este insotit de o ampla echipa de profesionisti TV. Echipa care ii filmeaza iesirile lui Piedone a fost fotografiata de activista civica Zamfi Irina.

A venit domnu Piedone-n cartier. Iote ditai infrastructura tehnica: camere, lumini, aparate foto, ba chiar si o doamna care avea in poala niste ceva ce semana a portfard. Si un mic.. cum sa zic io: ca schelele alea pentru anvelopari, dar tech asa, de statea un domn cu o camera pe ea.

Lu domnu primar ii place in campanie. Si sa dea din maini precum stim noi cine: dirija hoarda de popor din spatele lui. pe vestutele lor scria DORECTOR! Asa scria! Si cu camere. Si grotescul cela de ‘primar-gospodar’”, a scris Zamfi Irina pe Facebook.

Primaria Sector 5 nu are printre angajati profesionisti TV si nici nu este dotata cu aparatura de specialitate. De asemenea, este putin probabil ca Piedone a angajat aceasta echipa din banii proprii, costurile unei astfel de operatiuni sunt mai mari decat salariul sau lunar.

A doua zi dupa ce Zamfi Irina a postat aceste imagini, vineri, Piedone a publicat pe Facebook o inregistrare video in care se lauda cum „rezolvam pe loc problemele oamenilor”.

„Asa cum am promis, mi-am mutat biroul pe strada, printre cetateni, pentru a ma asigura ca totul se desfasoara asa cum trebuie, ca lucrarile incepute sunt in grafic si ca oamenii din subordine isi fac treaba intr-un mod eficient. Administratia publica nu se face stand intr-un birou confortabil, ci direct pe strada, printre locuitorii din sector. La teorie suntem buni cu totii, dar pentru a moderniza un sector care a fost ignorat ani buni trebuie sa trecem la practica. Nu este suficient sa dau dispozitii, este necesar sa fac si ce isi doresc cei care m-au ales si ce imi place cel mai mult: sa ma implic total pentru dezvoltarea Sectorului 5, sa stau de vorba cu oamenii si sa rezvolvam problemele pe loc”, sustine Piedone.

Propaganda lui Piedone a fost preluata si de televiziunile de stiri. Digi24 a difuzat numerose reportaje, in ultimele zile, cu actiunile lui Piedone. Jurnalistii de la Libertatea au observat ca imaginile de la Digi24 sunt aceleasi cu cele filmate de echipa de profesionisti TV angajata de Piedone.

Citeste si: Digi24, propaganda pentru penalul Piedone. Reportaje in care Piedone face „curatenie”: „Politia locala, voi dormiti, ma?

Jurnalistul Ionel Stoica, specializat pe justitie, a dezvaluit recent modul in care primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, ar putea scapa cu o pedeapsa „derizorie” sau chiar fara nicio pedeapsa dupa ce judecatorii din procesul Colectiv au initiat demersuri pentru schimbarea incadrarii juridice a inculpatilor. Daca faptele lui Piedone vor fi incadrate la „neglijenta in serviciu”, acesta ar putea scapa fara nicio pedeapsa intrucat a intervenit prescrierea.

„Se pregateste terenul pentru ca inculpatii din dosarul Colectiv sa scape de acuzatii sau sa primeasca pedepse derizorii. Si va explic indata cum s-ar putea face asta. In fond, primarul Piedone a fost condamnat la 8 ani si 6 luni inchisoare, patronii clubului Colectiv- pedepse de cate 11 ani si 8 luni inchisoare, patroana firmei de artificii- 12 ani si 8 luni de inchisoare cu executare etc.

Dupa aproape 5 ani si 6 luni, procesul este aproape de decizia definitiva, s-au readministrat o parte din probe in faza de apel. Doar ca pe 14 aprilie, completul format din judecatorii Adina Pretoria Dumitrache si Andrei Viorel Iugan a pus in vedere procurorilor si partilor din dosar ca la termenul din 12 mai se va pune in discutie, din oficiu, schimbarea incadrarii juridice a unor infractiuni retinute in sarcina inculpatilor condamnati in faza de fond.

Am lasat pasajele relevante din incheierea Curtii de Apel Bucuresti, din 14 aprilie, in facsimil, impresia este ca intr-un mod total atipic judecatorii vor sa schimbe incadrarea inclupatilor din abuz in serviciu in neglijenta in serviciu, in forma continuata si nu in concurs. Cu alte cuvinte, o ‘indulcire’ a pedepselor, sentintele s-ar duce in derizoriu. Dupa unele calcule, in cazul in care se schimba incadrarea, neglijenta in serviciu in acest dosar este deja prescrisa. Functionarii Statului Roman implicati in acest proces ar scapa de problemele penale.

Apoi, pentru aceste infractiuni nu se acorda despagubiri in cazul victimelor, pentru ca sunt infractiuni de serviciu, nu contra vietii. Neavand condamnati, nu se mai platesc daunele materiale si morale. Asa ca s-a gasit o metoda inedita pentru a rezolva acest aspect. Judecatorii mai pun in discutie daca cele doua institutii, Primaria Sectorului 4 si Departamentul Situatiilor de Urgenta, pot raspunde financiar in cazul in care inculpatii din dosar sunt achitati sau se constata ca faptele sunt prescrise. Din punct de vedere juridic este o struto-camila, pentru ca Statul raspunde pentru incalcarea articolelor 2 si 3 din CEDO (Dreptul la viata si integritate al persoanei) prin Ministerul de Finante- nu prin DSU sau Primaria Sectorului 4. Aici este o greseala fundamentala, si nelegala, nu pot baga in proces Ministerul de Finante, direct in faza de apel.

Oricum, DNA i-a recuzat pe cei doi judecatori, Adina Pretoria Dumitrache si Andrei Viorel Iugan, si a motivat ca temei al incompatibilitatii faptul ca prin punerea in discutie a incadrarilor juridice a faptelor se aduce o stirbire a aparentei de impartialitate, ‘imprejurare ce afecteaza negativ actul de justitie in prezentul dosar’. Cererea de recuzare a celor doi magistrati fost respinsa, pe 21 aprilie, de judecatoarele Mihaela Nita si Cristina Carmen Craiu”, a informat Ionel Stoica.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: