politica

Penalul Piedone, primul primar din Bucuresti care este validat oficial in functie de judecatori

Judecatoria Sectorului 5 l-a validat, joi, pe Cristian Popescu Piedone in functia de primar al Sectorului 5 al Capitalei.

„Valideaza alegerea domnului Popescu Cristian-Victor Piedone in functia de Primar al Sectorului 5 Bucuresti. Prezenta incheiere se comunica de indata prefectului si secretarului general al Sectorului 5 Bucuresti, care are obligatia aducerii la cunostinta publica prin afisarea acesteia la sediul Primariei Sectorului 5 Bucuresti, in termen de cel mult 24 de ore de la comunicare. Cu apel, care se depune la Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, in termen de 2 zile de la aducerea la cunostinta publica. Executorie. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei, astazi, 08.10.2020”, se arata in decizia instantei, citata de Agerpres.

Potrivit datelor finale ale AEP, candidatul PPU-SL, Cristian Popescu Piedone, a castigat alegerile pentru functia de primar al Sectorului 5 cu 28,08%, reprezentand 25.902 voturi.

Cristian Bacanu, candidatul sustinut de PNL si USR PLUS, dar si candidatul PSD, Daniel Florea, au solicitat renumararea voturilor, ambii sustinand ca s-au inregistrat mai multe probleme in ziua alegerilor.

Initial, pe 30 septembrie, Biroul Electoral de Circumscriptie al Sectorului 5 a decis renumararea buletinelor de vot din sectii, insa pe 4 octombrie, Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti a hotarat ca voturile sa nu mai fie renumarate.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu eliberarea autorizatiilor de functionare pentru clubul Colectiv. Decizia nu este insa definitiva.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de Israel: „Sambata am folosit doar arme vechi”

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de fortele israeliene,…

7 ore ago

Ciuca: „Daca va fi nevoie, PNL va avea propriul candidat la Primaria Capitalei. Electoratul nostru nu-l sustine pe Piedone”

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a afirmat, joi seara, ca, in eventualitatea retragerii lui Catalin Cirstoiu…

4 ore ago

Un fugar american a fost prins in Piata Sf. Petru din Roma. Avea la el trei cutite lungi

Politia italiana l-a arestat, saptamana trecuta, pe „cel mai cautat” fugar american. Barbatul a fost…

8 ore ago

Sportivii romani vor merge la Paris cu aeronava „Nadia Comaneci”

Aeronava  Tarom care va transporta sportivii romani la Jocurile Olimpice de la Paris poarta numele…

8 ore ago

Doua fete de 6 si 11 ani au fost injunghiate in Franta. Suspectul a fost arestat

Un barbat a fost arestat dupa ce doua fete in varsta de sase si 11…

8 ore ago

Un lider regional al partidului german de extrema-dreapta AfD, trimis in judecata pentru utilizarea „cu buna stiinta” a unui slogan nazist intr-un discurs

Un lider regional al partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost trimis…

8 ore ago