Penalul PSD Bodog cere SRI sa il verifice pe Florin Citu. Premierul este acuzat ca-i „agent strain”

politica

Senatorul PSD de Bihor, Florian Bodog, a sustinut sambata seara la Romania TV ca premierul Florin Citu ar putea fi agent al unui stat strain si a cerut ca SRI sa faca verificari.

„Eu solicit SRI sa cerceteze daca premierul Citu este agent al unui serviciu strain. El se comporta exact asa: ca un agent al unui serviciu secret al altei tari. Vrea sa vanda strainilor tot ce mai are profitabil aceasta tara”, a declarat Bodog.

Intrebat faca are vreo dovada in sprijinul acuzatiilor sale, Bodog a negat.

„Nu am nicio dovada, este parerea mea. Asa cred eu, ar trebui verificat de SRI, sa ne spuna daca este agent al altora”, a mai spus Florian Bodog.

Senatul a respins in septembrie 2019 cererea DNA de incepere a urmaririi penale in cazul fostului ministru al sanatatii Florian Bodog, acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual. El a sustinut in fata senatorilor ca este un om politic integru.

„Eu spun despre mine ca sunt un om politic integru. In calitate de ministru am semnat contracte de sute de milioane de euro. Toate procedurile de achizitie au fost coordonate personal de mine, toate negocierile cu Banca Mondiala la fel. Nu s-au putut retine in sarcina mea niciun fel de fapte de coruptie cu toate ca am fost supravegheat extrem de atent de DNA”, le-a spus Bodog senatorilor, inainte de votul asupra cererii procurorilor.

Pe 4 iulie 2019, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a solicitat Senatului sa formuleze cererea de urmarire penala fata de fostul ministru al Sanatatii, Florian Bodog, in prezent senator PSD.

Cererea a fost facuta cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si fals intelectual, in forma continuata, in exercitiul functiei de membru al Guvernului Romaniei in perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anuntat Ministerul Public.

Totodata, DNA a anuntat ca desfasoara o investigatie care vizeaza suspiciuni de savarsire a unor fapte asimilate infractiunilor de coruptie privind imprejurarea ca un membru al guvernului a facut demersuri pentru ca o persoana angajata in functia de consilier personal sa isi incaseze drepturile salariale pe o perioada de 12 luni, fara sa se fi prezentat la serviciu si fara sa fi prestat activitatile la care era obligata prin contractul individual de munca si fisa postului.

Mai mult despre:

Comentarii: