Penalul Radu Oprea, ministrul propus pentru IMM-uri, spune ca are „cazierul imaculat” si ca nu stie unde se afla dosarul sau

politica

La audierile de luni din comisiile parlamentare de specialitate, Radu Oprea, propus de PSD pentru portofoliul de la Mediu de Afaceri si IMM-uri, le-a declarat parlamentarilor ca are „cazierul curat” si nu stie unde se gaseste dosarul in care este acuzat de evaziune fiscala si spalarea de bani, cu un prejudiciu produs de peste 220.000 de lei.

Radu Oprea, propus de PSD pentru functia de ministrul al Mediului de Afaceri, a declarat la audierile din comisia parlamentara de specialitate ca are „cazierul imaculat”, in ciuda faptului ca a fost trmis in judecata pentru evaziune fiscala si complicitate la infractiunea de spalare de bani, prejudiciul produs fiind de peste 220.000 de lei.

Mai mult, intrebat de dosarul sau, ministrul propus pentru IMM-uri, a declarat ca nu stiu unde si in ce stadiu se afla dosarul, el precizand, insa, ca rechizitoriul procurorilor a fost anulat de o instanta, deoarece era nelegal.

„Nu sunt in zona scenariilor contrafactuale. Numai viitorul stie ce se va intampla. Eu cred ca aici trebuie sa incercam, repede, cu cat mai bine si poate cat mai mult timp sa fim performanti, sa fim eficienti. As dori sa fiu unul dintre ministrii foarte eficienti ai acestui guvern”, a declarat Radu Oprea, intrebat daca va demisiona in cazul in care va fi redeschis dosarul sau.

El a mai spus ca lucrurile ”au fost lamurite” foarte bine, el fiind acuzat in 2016 de evaziune fiscala si spalare de bani sub forma complicitatii.

„O instanta a Romaniei, Camera preliminara a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, s-a pronuntat – a considerat ca eu nu trebuie sa fiu trimis in judecata. Rechizitoriul a fost anulat ca nelegal”, a adaugat Oprea.

Intrebat in ce stadiul se afla dosarul sau, Radu Oprea a spus: ”Sincer, nu stiu”.

”Daca va uitati pe portalul Ministerului de Justitie, veti afla mai multe”, a conchis ministrul propus pentru IMM-uri.

Comisiile permanente pentru Politica economica, reforma si privatizare, respectiv Industrii si servicii din Parlament l-au validat, luni, pe candidatul PSD la functia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Radu Oprea, cu 32 de voturi „pentru” si 13 „impotriva”.

Luni, candidatii propusi de PSD la cea mai recenta sedinta CEX al PSD pentru a ocupa posturile de ministrii in Guvernul Dancila sunt audiati in comisiile de specialitate din Parlament, urmand ca, tot luni, dupa ora 15:00, Plenul Parlamentului sa se reuneasca in sedinta extraordinara pentru a acorda votul de investitura viitorului Guvernul Dancila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

 

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: