Penalul Tariceanu ii da deja indicatii noului Avocat al Poporului. O pune pe Weber sa lupte cu „statul paralel”

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, considera ca Avocatul Poporului trebuie sa joace ”un rol mai puternic” in perioada urmatoare.

”In Romania ultimilor ani au fost inregistrate grave derapaje in ceea ce priveste independenta justitiei”, a declarat, miercuri, Calin Popescu Tariceanu, dupa votarea Avocatului Poporului.

Potrivit acestuia, Avocatul Poporului trebuie sa aiba ”un rol cat mai activ in aceasta dezbatere publica care, din pacate, a fost deformata, distorsionata, s-a incercat discreditarea”.

”Cred ca, daca Romania vrea sa fie cu adevarat o tara democratica si o tara libera in care cetatenii sa poate trai neingradit, fara ca sa existe atmosfera care a domnit in ultimii ani o atmosfera de gen big brother, de supraveghere, de teroare, catuse, justitie televizata, cred ca trebuie ca Avocatul Poporului sa joace un rol mai puternic in perioada care urmeaza”, a mai spus Tariceanu, citat de news.ro.

Acesta a precizat ca o cunoaste bine pe Renate Weber, iar aceasta isi va indeplini pe deplin rolul.

”O cunosc pe doamna Renate Weber de foarte multi ani, stiu care este activitatea profesionala a domniei sale, este un cunoscut activist pentru drepturile omului si cred ca este in mod firesc sa fie tentata sa se aplice mai multe aceasta componenta, dar sunt absoluti convins ca isi va indeplini in totalitate toate atributiile, prerogativele pe care le confera legea in privinta exercitarii mandatului de Avocat al Poporului”, a mai spus Tariceanu.

Renate Weber este noul Avocat al Poporului, fiind votata, miercuri, de Parlament.

Mai mult despre: ,

Comentarii: