Penibilii de la Bruxelles isi ling ranile. Remarci badaranesti la adresa lui Kovesi si Macovei: „Doua tute triste/ Urata ca cele zece plagi ale Egiptului, o baba toxica”

news

Mirel Curea, redactor sef adjunct la Evenimentul zilei, ziar patronat de inculpatul Dan Andronic, a publicat un mesaj extrem de jignitor, plin de caracterizari marlanesti, la adresa lui Laurei Codruta Kovesi si a Monicai Macovei. Curea s-a aflat recent la Bruxelles, alaturi de Liviu Plesoianu si Razvan Savaliuc, unde au hartuit-o pe sefa DNA cu intrebari agresive.

Intorsi la Bucuresti, dupa organizatorii evenimentului de la Bruxelles le-au spus in fata ca sunt mincinosi, cei trei incearca sa dreaga busuiocul. Mirel Curea a gasit de cuviinta sa se lege de aspectul fizic si de modul in care erau imbracate Kovesi si Macovei.

„Stau la coada, pe Aeroportul din Bruxelles, cu Liviu Plesoianu si Razvan Savaliuc. Langa noi, niste copii care au fost dusi sa viziteze cu grupul Parlamentul European. Sunt incantati. Nu le-a explcat nimeni ca de acolo li se fura ciocolata si nici ca de acolo li se pregateste destinul, mai aurit sau mai cositorit, de viitori servitori.

La Parlamentul European, le-am intalnit si auzit ieri pe Laura Codruta Kovesi si pe Monica Macovei, doua femei pe care nu le-am mai vazut niciodata.Asteptam sa dau ochi cu doua amazoame, cu doua jandarce cu aripi de arhanghel, glas de tunet si cu ochii scaparand jeturi de napalm aprins. Canci, vorba lui Pericle!

Realitatea mi-a aplicat o crunta corectie! In rolul personajelor cu care ma asteptam sa dau ochii, m-am trezit fata in fata cu doua tute triste, coborate parca dintr-o diorama a anilor ’50 care o imortalizeaza pentru rusinea eternitatii pe Ana Pauker. Am vazut-o pe Elena Ceausescu dublu!

Prima, Kovesi, o frusinica descinsa recent de la Cuca Macaii, imbracata intr-un costum de tergal de supra-control RATB, si cu un breton care ii mascheaza intelectual fruntea inalta de un deget si jumatate. A doua, Macovei, urata ca cele zece plagi ale Egiptului, o baba toxica, si atat!”, a scris Curea pe pagina sa de Facebook.

Petras Austrevicius, un europarlamentar lituanian care face parte din ALDE, formatiunea politica la care este afiliata si ALDE a lui Calin Popescu Tariceanu, le-a transmis lui Plesoianu, Savaliuc si Curea ca spun minciuni, cand acestia au incercat sa ii explice ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, face „politie politica” in Romania.

Austrevicius a fost organizator al unei conferinte cu tema „Lectii de invatat din Romania: schimb de bune practici intre autoritatile anticoruptie din Romania si Ucraina” la care a fost invitata si Laura Codruta Kovesi. Plesoianu si Savalicu s-au infiltrat in cadrul acestui eveniment pentru a o ataca pe Kovesi, insa au fost ridiculizati.

„La poza de final, organizatorul evenimentului, Petras Austrevicius, i-a spus lui Savaliuc ‘You are fake news, sorry!’, iar co-organizatoarea, goo, a continuat: ‘I hate lies’. Savaliuc ii raspunde, obraznic: ‘I like fake news’. Savaliuc si Plesoianu se hlizesc apoi ca si cum ar fi repurtat o mare victorie”, a relatat Bogdan Siviu Mitrofan pe Facebook.

Replicile sunt confirmate de Ramona Strugariu, care lucreaza in Parlamentul European.

„Finalul sublim: cand am iesit din sala, organizatorul evenimentului, Petras Austrevicius, i-a spus lui Savaliuc, care il intreba nu stiu ce, ‘You are fake news, sorry!’ iar co-organizatoarea, Rebecca Harms, a continuat: we hate lies”, a notat Strugariu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: