Penibilul Tariceanu nu se dezminte. Ameninta cu o „scrisoare” dupa prezentarea Raportului MCV

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca, prin raportul MCV, Comisia Europeana intra intr-o zona politica. Tariceanu a mai spus ca In Bulgaria nu e coruptie pentru ca nu se vorbeste despre coruptie, iar despre rezolutia PE a spus ca este un document total dezechilibrat si subiectiv.

”Comisia Europeana intra intr-o zona politica care nu e justificata, pentru ca raportul e unul cu precadere tehnic. Am vazut o serie de abordari politice care pun sub semnul intrebarii modul in care CE lucreaza cu statele membre”, a afirmat Tariceanu.

El a criticat si adoptarea rezolutiei PE privind statul de drept in Romania, precum si continutul acesteia.

”Aceasta rezolutie analizeaza dintr-o perspectiva eminamente politica o serie de evenimente, fara ca sa existe o informare echilibrata, fara nicio singura mentiune la pozitia oficiala a autoritatilor romane – Guvern, Parlament – si acest lucru este cu totul si cu totul nefiresc. Este un document pe care am avut ocazia sa il analizez inainte si este total dezechilibrat, este subiectiv si pe mine ma dezamageste profund”, a spus presedintele Senatului, citat de news.ro.

Tariceanu a precizat ca le va trimite colegilor sai din ALDE o scrisoare fata de pozitia pe care unii dintre membrii grupului au adoptat-o.

”La punctul 4 era o referire expresa – ridica problema legitimitatii protocoalelor semnate intre serviciile de informatii si unele institutii din justitie. Aceasta formulare care era marcata cu litere bolduite in proiect a disparut. (…) Stimabilul Parlament European se face ca inchide ochii si trece mai departe”, a mai spus el.

Intrebat despre declaratiile prim-vicepresedintelui CE privind regresul reformelor in domeniul justitiei in Romania, presedintele Senatului a declarat: ”Aceste declaratii care sunt eminamente politice, care sunt foarte direct legate de apropiatele alegeri europene cand fiecare are propriul interes individual ca sa isi promoveze propria agenda, eu am sa ridic o singura intrebare: ni se poate indica in mod concret care este prevederea din legile justitiei care poate sa fie chestionabila. Afirmatiile la modul general sunt mai mult anecdotice. Eu vreau sa stiu care sunt concret prevederile care fac Comisia sa creada ca Romania a facut pasi inapoi”.

Tariceanu a spus ca nu crede ca se va imbunatati colaborarea autoritatilor romane cu actuala Comisie.

El a spus ca in planul imaginii lucrurile afecteaza Romania, ceea ce va fi folosit de opozitie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: