Penitenciar in Teleorman cu numele „Liviu Nicolae”. Rares Bogdan a gasit sursa de finantare: „Va fi o inchisoare frumoasa”

analize

Rares Bogdan propune construirea unui  Penitenciar de Maxima Siguranta in Rosiorii de Vede, judetul Teleorman, care sa poarte numele presedintelui PSD, Liviu Dragnea. El spune ca banii pentru noul penitenciar pot proveni din recuperarea prejudiciului din dosarul Tel Drum.

„Ce spectacol va fi atunci cand vor descoperi ca din banutii lor, stransi cu riscuri, s-au facut puscarii! Vi se pare halucinanta ideea ca pe strada Sperantei din Rosiorii de Vede sa creasca o inchisoare frumoasa, facuta din prejudiciul din Dosarul Tel Drum? Unde mai pui ca ar avea si vocatie pedagogica. Scolarii ar putea vizita Penitenciarul de Maxima Siguranta ‘Liviu Nicolae’, pentru a pricepe ce poti pati daca intinzi coarda.

Imaginati-va si ca povestea asta ar avea o valoare turistica. De ce sa nu inventam un tur al noilor inchisori (peste 40 de demnitari vor fi transformati in „ctitori”) in care vizitatorilor sa li se faca o scurta prezentare a motivarii sentintei definitive? De ce sa nu vizioneze ei filmulete cu toate proprietatile devenite penitenciare, in care infractorii cu gulere albe canta ‘Fa-te om, fa-te om, alunga gandul necinstit’?

Uite-asa, Romania ar putea raporta la CEDO ca a rezolvat problema supraaglomerarii inchisorilor si a conditiilor de detentie! Varianta: sa se faca penitenciare in vilele cu zeci de camere cladite din spaga sau trafic de influenta, iar acolo, detinutii ar avea si nesfarsite biblioteci. Ar fi fericiti si demnitarii inchisi, caci ar putea demonstra ca n-au inteles din campania USR ca e ‘Fara intelectuali in functii publice’!” a scris Rares Bogdan in revista Reporter Global.

El le cere romanilor sa mearga la vot pentru ca acest scenariu sa devina realitate.

„Ca niciodata dupa 2007, exercitiul votului la alegerile europarlamentare sunt cel mai important scrutin din Romania. Ele vor da tonul, de ele se teme Dragnea Liviu Nicolae cel mai tare. Alegerile din 26 mai vor lumina nehotaratii, ele vor spune Uniunii Europene cat de dornici suntem sa scapam de corupti. Totodata, alegerile din 26 mai vor spune romanilor refugiati in patrii de imprumut daca e cazul sa viseze ca s-ar putea intoarce, vreodata, acasa. Vazandu-si familiile, prietenii, ca s-au predat, vor intelege ca Romania ramane un vis frumos, de neatins, pe care o vor adora de la distanta cu sentimentul amintirii primei iubiri.

Cu un scor de 30%, presedintele PSD ar putea pretinde partidului sa-l asculte in continuare, chiar daca in decembrie 2016 a reusit sa obtina 46%. Cu un scor in jur de 25%, jocurile interne se relanseaza, dar cu un PSD la 20%, Dragnea Liviu Nicolae e istorie. Una nefericita, dar istorie. Unde sunt restul, pana la 46%? Sunt romanii care s-au prins cat de tare au fost mintiti. Ei valoreaza aur. Nu sunt usor de convins, caci sunt inteligenti. Sa ma explic: ei nu sunt derutatii care au inghitit galusca lui Dragnea. Au inghitit-o deoarece sunt curati la suflet si isi doreau sa spere, traumatizati, probabil, de experiente de viata traversate cu mari dificultati. Dar sunt romanii care s-au prins ca Dragnea le-a folosit traumele, spaimele metafizice, traficate cu retorica „strainul rau”, iar acum sunt in situatia de a opta.

In Uniunea Europeana, Romania isi poate vindeca genunchiul, structura care tine totul laolalta: amintiri, istorie, drame, constiinta, potential, demnitate. Dar pentru a nu deveni raiul infractorilor, Romania trebuie sa vorbeasca. Tare, cu forta: In democratie, hotii stau la puscarie!”, incheie Rares Bogdan.

Mai mult despre: ,


Comentarii: