Pensiile pot creste cu 11%, anunta premierul Ciuca dupa o sedinta a conducerii PNL. Si salariul minim va creste la 3.000 lei

politica

Presedintele PNL, premierul Nicolae Ciuca, a declarat, luni, ca a discutat in PNL ca procentul cu care se pot majora pensiile trebuie sa fie acela prin care nu se produce un deficit mai mare la buget, mentionand ca, in acest moment, limita de crestere este de aproximativ 11%.

„Am discutat si in PNL, procentul cu care putem creste pensiile trebuie sa fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, in acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%”, a precizat Ciuca, citat de Agerpres.

El a spus ca au venit propuneri din mai multe directii, de la mai multi oameni.

„Noi suntem datori sa ne pastram responsabilitatea si sa venim cu acele propuneri care intr-adevar sunt sustenabile pe bugetul de stat”, a mentionat premierul.

In privinta majorarii la 3.000 lei a salariului minim pe economie, Ciuca a spus ca aceasta propunere a fost sustinuta de toti.

„A fost facuta de catre noi toti, pentru ca ne-am ghidat dupa ceea ce putem sa facem din punct de vedere al bugetului. Deci, asta putem sa ne permitem. (…) Am sustinut-o de la inceput, am si venit cu propuneri”, a mai spus Ciuca.

Partidul National Liberal a venit inclusiv cu propunerea de scutire de taxe a pensiilor care ating pragul de 3.000 lei, a mai spus premierul, adaugand ca acest lucru „nu s-a intamplat, pentru ca produce efecte in lant si practic se aplica pe tot sistemul de pensii”.

„Nu am finalizat acest proces pentru ca, in continuare, la Ministerul Muncii exista grupul de lucru care trebuie sa vina cu propunere concrete pe cifre, discutam pe cifre concrete, ca sa nu vorbim de tot felul de ipoteze care in final nu fac altceva decat induc asteptari si amagire ulterior ca nu se pot realiza”, a mai spus Ciuca.

Mai mult despre:

Comentarii: