Pensiile speciale au crescut cu 73% in ultimii 6 ani. Nasui (USR): „Cand mai auziti politicienii zicand ca nu sunt bani, uitati-va cat din buzunarele lor si ale clientelei de partid sunt umplute din banii nostri”

politica

Deputatul USR Claudiu Nasui a anuntat, luni, ca au iesit cifrele despre pensiile speciale pe 2021, iar in ultimii sase ani pensiile speciale au crescut cu 73%. ”In 2021 au crescut cu inca 8% fata de 2020”, spune fostul ministru al Economiei, care acuza actuala coalitie ca nu vrea sa desfiinteze aceste pensii. ”Sistemul pensiilor speciale e creatia PSD-PNL si nu au nici cea mai mica intentie sa-l elimine. Dimpotriva, tot ei sustin noi pensii speciale pentru primari si viceprimari”, spune deputatul.

”Au iesit cifrele despre pensiile speciale pe 2021. In ultimii 6 ani pensiile speciale au crescut cu 73%. In 2021 au crescut cu inca 8% fata de 2020. Pentru romani „nu sunt bani”, dar pentru speciali se gasesc mereu bani. Pentru unele categorii de speciali cheltuielile s-au dublat, ba chiar s-au triplat, comparativ cu anii trecuti. O singura categorie de speciali a fost eliminata: parlamentarii. Deci se poate. Pur si simplu clasa politica alege sa nu o faca”, a scris Nasui.

El precizeaza ca ”singurul motiv pentru care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este razboiul dus de USR incepand cu 2017”.

”Fostii parlamentari se judeca la aceasta ora in sute de procese cu statul roman, cerandu-si privilegiile inapoi. Nu suporta sa traiasca cu aceleasi pensii si aceleasi reguli ca oricare alt roman. Pierd pe linie, pentru ca pare ca instantele mentin decizia taierii”, mai arata deputatul USR.

”Ce fac restul pensiilor speciale? Cresc in continuare bine mersi. Desi, inainte de alegeri, PSD-PNL clamau ca vor elimina pensiile speciale de urgenta, acum incep sa le gaseasca justificari. Ba ca ‘nu sunt speciale’, ba ca sunt ‘justificate’, ba ca unii ‘au nevoie’ de ele (!). Sa inteleaga toata lumea: pensiile speciale pot fi eliminate chiar de maine. Insa ei promit ca o vor face altcandva, in viitor. Dupa urmatoare alegeri, probabil, sa minta iar lumea ca vor sa le taie.

In realitate, sistemul pensiilor speciale e creatia PSD-PNL si nu au nici cea mai mica intentie sa-l elimine. Dimpotriva, tot ei sustin noi pensii speciale pentru primari si viceprimari. Acesta este statul specialilor. Unii muncesc si platesc printre cele mai mari impozite din toata Europa, altii se lafaie in pensii speciale primite pe viata doar pentru ca au fost conectati cu cine trebuie. Cu cat au fost mai apropiati de centrii de putere ai statului, cu atat si-au tras beneficii mai mari din banii nostri”, mai spune Nasui.

Potrivit deputatului USR, ”statul tine romanii in saracie, penru ca el ia jumatate din salariu de la milioane de romani ca sa plateasca aceste pensii speciale de zeci de mii de lei pe luna”.

”Romania are cea mai ridicata taxare a muncii pe salariile mici din UE. De facto, statul roman goneste romanii in tarile unde taxarea muncii nu e atat de sufocanta. Iar pe romanii care au ramas in tara ii tine in saracie. Romania e pe locul 1 in fiecare an la saracia in munca in intreaga Uniune Europeana. Am fi putut scadea treptat povara fiscala pentru romani si sa scoatem milioane dintre ei din saracie.

Singura solutie pentru a iesi din saracie este reducerea impozitarii muncii prin aplicarea cat mai rapida a Zero taxe pe salariul minim. Fie si treptat, pana ajungem sa nu mai avem nicio taxa pe echivalentul salariului minim. An de an, PSD-PNL au spus ca nu se poate, pentru ca ‘nu sunt bani’. De fapt, bani sunt. Dar sunt pentru a plati miliarde in pensii speciale si pentru sinecurile la stat, care cresc an de an. Cand mai auziti politicienii zicand ca nu sunt bani pentru a ne scadea taxele si a ne lua mai putin din munca, uitati-va cat din buzunarele lor si ale clientelei de partid sunt umplute din banii nostri. Dupa ce achita politele clientelei politice, sinecurile si mafia de partid, nu mai sunt bani sa mai lase si romanilor care ii muncesc. Acolo, intr-adevar, nu mai ajung banii”, mai scrie Claudiu Nasui in postare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: