„Pensiile speciale sunt furt”. Basescu pune punctul pe i: „Marea lor contributie la securitatea Romaniei a fost ca erau la munci agricole, strangeau porumb”

politica

Presedintele PMP, senatorul Traian Basescu, s-a pronuntat marti impotriva oricarei pensii speciale, precizand ca nu crede ca va fi sustinuta initiativa legislativa depusa la Camera Deputatilor prin care se propune acordarea unei indemnizatii alesilor locali pentru limita de varsta.

„Personal, nu cred ca va fi sustinut. Nu stiu proiectul, sincer. Daca ati observat, noi am dat foarte multa libertate parlamentarilor nostri in actiune, dar nu stiu ca parlamentarii nostri sa fi semnat”, a declarat Basescu, la Palatul Parlamentului.

El a explicat ca pensiile speciale nu sunt rezultate din contributia la sistemul de asigurari sociale.

„In general, suntem impotriva pensiilor speciale, care sunt furt. Indiferent cine are pensii speciale fura bani. Nu sunt pensii rezultate din contributie. Sigur, ii vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu pusca in pat si de asta trebuie sa aiba pensii speciale, uitand sa ne spuna ca marea lor contributie la securitatea Romaniei a fost ca erau la munci agricole inainte de Revolutie, strangeau porumb prin Insula Mare a Brailei si deodata si-au dat seama ca le trebuie pensii speciale”, a sustinut Traian Basescu.

Mai multi parlamentari de la PSD, PNL, PMP si UDMR au depus o initiativa legislativa la Camera Deputatilor prin care propun acordarea unei indemnizatii pentru limita de varsta primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de Consilii judetene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: