Pensiile veteranilor de razboi au fost inghetate prin ordonanta neagra: „Cat de fara mila pot fi acesti neocomunisti din PSD si ALDE?”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, solicita Guvernului abrogarea plafonarii indemnizatiilor pentru veteranii de razboi si detinutilor politici.

„Partidul National Liberal someaza Guvernul Dancila sa abroge imediat Ordonanta de Urgenta 114/2018 si solicita presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, sa scoata de la sertar si sa adopte in regim de urgenta propunerea legislativa depusa de PNL la inceputul sesiunii parlamentare trecute, prin care se dubleaza indemnizatiile si sporurile lunare pentru veteranii si vaduvele veteranilor de razboi, la fel si pentru detinutii politici si urmasii lor si ai celor morti la Revolutia din 1989”, arata Orban, citat intr-un comunicat de presa remis vineri.

Ludovic Orban sustine ca cei de la PSD-ALDE isi bat joc „in ultimul hal” de suferinta veteranilor de razboi si a detinutilor politici.

„Gandirea comunistoida si dispretul bolsevic la adresa oamenilor care au luptat si suferit pentru o tara libera si democratica i-au facut pe cei din Guvernul PSD-ALDE sa-si bata joc in ultimul hal de suferinta lor si de valorile pentru care multi dintre ei au murit.

Odioasa Ordonanta de Urgenta 114/2018 plafoneaza indemnizatiile veteranilor de razboi, ale vaduvelor veteranilor de razboi, ale detinutilor politici sau ale urmasilor luptei anti-comuniste si ai Revolutiei din 1989 la nivelul anului 2018 pentru urmatorii trei ani”, a precizat Orban.

Presedintele PNL adauga ca PSD-ALDE isi bate joc cu nerusinare de putin peste 8.000 de veterani de razboi si 250 de vaduve de razboi si mai putin de 1.000 de detinuti politici prin Ordonanta Teodorovici, care „plafoneaza indemnizatiile veteranilor de razboi, ale vaduvelor veteranilor de razboi, ale detinutilor politici sau ale urmasilor luptei anti-comuniste si ai Revolutiei din 1989 la nivelul anului 2018 pentru urmatorii trei ani”.

„Cata ura pentru acesti oameni care au luptat, suferit sau murit pentru ca Romania sa fie o tara libera si democratica pot avea cei din PSD si ALDE, in frunte cu Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, ca sa comita o astfel de cruzime bolsevica si sa-i lase sa se chinuie pe ei si pe urmasii lor cu niste indemnizatii mizere in ultimii lor ani de viata?!

Ura lor comunista pentru oamenii care au aparat chiar cu pretul vietii lor valorile unei lumi libere si pentru urmasii lor le-a intunecat mintea sa nu vada ca mai sunt o mana de oameni care trebuie respectati si protejati pentru sacrificiul lor.

Guvernarea PSD – ALDE isi bate joc cu nerusinare de putin peste 8000 de veterani de razboi si 250 de vaduve de razboi si mai putin de 1000 de detinuti politici. Cat de fara mila pot fi acesti neocomunisti din PSD si ALDE ca sa-i sacrifice tocmai pe acesti eroi ai tarii si urmasii lor pentru a-si acoperi nesabuintele bugetare facute in timpul guvernarii lor?!”, a adaugat liderul liberalilor, citat de Mediafax.

Pe 21 decembrie 2018, Guvernul a adoptat OUG 114/2018 privind masurile fiscale, numita si OUG privind „taxa pe lacomie”. Conform noului act normativ, nivelul existent al indemnizatiei pentru luna decembrie 2018 se mentine la acelasi nivel in perioada 2019 – 2021, pentru mai multe categorii de persoane, cum sunt cele persecutate politic, veteranii si vaduvele de razboi, fostii arestati politic, cadrele militare indepartate abuziv din armata etc.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: