news

Pensionar amenintat si sechestrat in casa chiar de fiul lui. Mascatii au intervenit in forta si l-au salvat – Video

Incident pe str. Constantin Anastasiu nr. 6 din Capitala. Mascatii au intervenit in forta dupa ce un pensionar a strigat de la geam ca este sechestrat in casa chiar de fiul lui, care il ameninta cu un cutit.

Conform unor surse judiciare, politistii au luat legatura cu apelantul, Ghiorghe Tudor, care a afirmat ca s-a deplasat la adresa sus-mentionat pentru a-i vizita pe Savanyu Ion si pe fiul acestuia, Savanyu Bogdan, ocazie cu care acesta din urma a iesit pe fereastra apartmentului avand asupra sa un cutit, adresandu-i apelantului mai multe amenintari.

Politistii au luat legatura cu Savanyu Ion prin intermediul ferestrei apartamentului, ocazie cu care acesta le-a declarat faptul ca fiul sau nu ii permite sa paraseasca apartamentul.

Tot prin intermediul ferestrei apartamentului, s-a luat legatura si cu Savanyu Bogdan, acesta precizandu-le politistilor ca tatal sau nu are voie sa paraseasca imobilul. Numitul Savanyu Bogdan prezenta un comportament agitat, fiind incoerent in vorbire.

Au intervenit luptatorii SAS si au scos barbatul in siguranta.

Comunicatul Politiei

La data de 5 februarie 2024, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti -Sectia 18 Politie au fost sesizati, in jurul orei 10.00, prin sistem 112, cu privire la faptul ca, la o adresa din Sectorul 5, un barbat este amenintat de catre fiul sau, cu un obiect taietor-intepator, acesta nepermitandu-i sa paraseasca locuinta.

Deplasandu-se cu operativitate la fata locului, politistii au identificat un barbat, in varsta de 57 de ani, care a relatat verbal faptul ca, in jurul orei 09.30, s-a deplasat la adresa mentionata, pentru a-i vizita pe un barbat si pe fiul acestuia, moment in care, cel din urma l-ar fi amenintat un obiect taietor-intepator.

Astfel, politistii au luat legatura cu tatal persoanei reclamate, un barbat in varsta de 75 de ani, care le-a relatat, prin fereastra imobilului, faptul ca fiul sau nu ii permite sa paraseasca apartamentul.

De asemenea, in incercarea de a relationa cu banuitul, un barbat de 46 de ani, acesta a precizat ca tatal sau nu are voie sa paraseasca locuinta, asigurand usa de acces in imobil.

Avand in vedere ca barbatul prezenta un comportament agitat si era incoerent in vorbire, refuzand orice contact cu politistii, s-a solicitat sprijinul unei echipe de negociatori si al Serviciului pentru Actiuni Speciale.

Intrucat la momentul sosirii acestora, din interior se auzeau mai multe zgomote si strigate, s-a procedat la intrarea in locuinta, iar barbatul de 46 de ani a fost imobilizat.

Astfel, politistii au reusit salvarea persoanei vatamate si scoaterea ei din imobil, in siguranta.

De asemenea, in interiorul casei, a fost gasit un obiect taietor-intepator pe care banuitul l-ar fi avut asupra lui pe parcursul desfasurarii evenimentelor, acesta fiind ridicat si sigilat de catre politisti.

Ulterior, un echipaj de prim ajutor l-a transportat pe barbatul de 46 de ani la o unitate medicala, pentru ingrijiri de specialitate, unde s-a decis internarea sa.

Mentionam faptul ca niciuna dintre persoanele implicate nu prezenta semne vizibile de agresiune.

In continuarea activitatilor procedurale, s-a completat formularul de evaluare a riscului, constatandu-se faptul ca exista un risc iminent, motiv pentru care, impotriva banuitului a fost emis un ordin de protectie provizoriu pe o perioada de 5 zile.

Cu privire la faptele pe care barbatul de 46 de ani le-ar fi comis asupra persoanelor vatamate, acestea au refuzat sa depuna plangere.

Cercetarile sunt continuate de catre Sectia 18 Politie, din oficiu, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, sub aspectul savarsirii infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal si amenintare.

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

4 ore ago

Julian Assange castiga dreptul de a face recurs impotriva extradarii

Julian Assange a castigat o victorie importanta in lupta sa juridica impotriva incercarilor SUA de…

4 ore ago

Moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi ar putea declansa cursa curse pentru succesiunea lui Khamenei

Moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi intr-un accident de elicopter bulverseaza planurile celor din linia dura…

4 ore ago

Inca o mazilire la Moscova, Putin l-a dat afara si pe ministrul adjunct al Apararii. Acesta este cel mai apropiat colaborator al fostului ministru, Serghei Soigu

Presedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul adjunct al Apararii, Iuri Sadovenko. Acesta a…

2 ore ago