Pensionara cu pensie de 800 de lei, umilita de PSD-istii lui Dancila: „Mincinoaso, atat ai meritat”

politica

O pensionara din Buzau a fost umilita, duminica, de pesedistii din alaiul Vioricai Dancila in momentul in care a spus cu voce tare ca are o pensie de numai 800 de lei.

Inconjurata de pesedisti, Dancila a facut o vizita electorala in Piata Centrala din Buzau. O pensionara care a indraznit sa se planga ca are pensie mica in preajma candidiatului PSD a fost umilita de activistii PSD.

„Dupa 37 de ani am pensie de 8 milioane”, a sus femeia scotand talonul de pensie.

„Minti, minti, nu ai lucrat in conditii grele”, a spus un barbat din alaiul lui Dancila.

„Poftim, la Textila am lucrat”, si-a aratat femeia talonul de pensie.

„Atat ai meritat”, a spus cu ura un alt pesedist.

„Am contribuit 37 de ani, nu stiti cum sa mai…”, a mai spus femeia.

Ulterior, o alta femeie, care vindea in piata, s-a plans si ea ca are pensie de 750 de lei dupa 30 de munca.

Vezi video de la minutul 07.00:

Unul din abuzurile legislative ale ultimelor guverne PSD sint pensiile speciale. Acestea au fost legiferate progresiv, cuprinzind tot mai multi beneficiari din tot mai multe categorii sociale. Printre arhitectii unui proiect de lege din 2015, care a dat liber pensiilor de lux, este chiar celebrul „alta-ntrebare”, fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, arata o analiza Deutsche Welle din luna octombrie.

Conform Institutului National de Statistica, in momentul de fata 161.000 de pensionari care au lucrat in MAI, MApN si SRI beneficiaza de pensii speciale, dar datele statistice nu precizeaza citi pensionari de lux primesc lunar peste 10.000 de lei, intrucit pensiile fostilor lucratori in SRI nu sint la vedere. Lor li se adauga 3.800 de magistrati care primesc, in medie, 18.000 de lei pe luna, si 1.400 de persoane care au lucrat in aviatia civila, cu o pensie medie de 11.000 de lei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: