Pensionara din Rusia: „Acum avem o problema cu romanii si cu Moldova. Toti trebuie distrusi, si Polonia”

externe

Rezultatul actiunilor propagandei de stat din Rusia a creat stupoare pe retelele de socializare din Ucraina si Europa. 

„Iata ce cred oamenii obisnuiti din Rusia despre statele vecine precum Ucraina, Polonia, Moldova sau statele baltice”, a scris analistul Alex Kokcharov pe Twitter, prezentand o inregistrare cu oameni intervievati pe strada.

„Daca ne face rau Polonia acum? Acum avem o problema cu Moldova si cu romanii. Ce treaba are Polonia cu asta? Dar si polonezii sunt niste nenorociti, tatal meu a fost pe acolo jumatate din razboi, a spus despre ei… Ucrainenii sunt Gestapo, tot vestul Ucrainei e plin de ei, si polonezii sunt nationalisti”, a declarat pensionara.

Intrebata daca ar trebui inceputa o noua operatiune speciala, femeia a confirmat: „Toti trebuie rasi de pe fata pamantului, toti ucrainenii, si copiii lor, sunt putregai, toata populatia. Inclusiv Polonia. Toti ucrainenii trebuie distrusi, inclusiv copiii lor. Putregaiul s-a intins prea mult si acum nu ne mai iubesc”.

In urma cu cateva saptamani, trupele rusesti au folosit pentru prima data o arma noua si destul de periculoasa impotriva Ucrainei – bombe  UPAB-1500B (index K029B) de 1.500 kg, anunta Defense Express, citata de Pravda Ucraina.

Prima utilizare a acestui tip de bombe a fost inregistrata in urma cu cateva saptamani impotriva unei tinte din regiunea Cernihiv. Potrivit presei, unul dintre fragmente avea ramasite ale unui marcaj care corespunde cu UPAB-1500B.

Versiunea de export a acestei munitii  cu indicele K029BE a fost aratata pentru prima data la expozitia MAKS 2019 de catre dezvoltatorul GNPP „Region”, care face parte din corporatia Tactical Armaments.

In acelasi timp, s-a raportat ca aceasta bomba a fost deja testata, a inceput sa fie utilizata de Fortele Aerospatiale ale Federatiei Ruse si a primit primele comenzi de export.

„UPAB-1500B este de tip planor, este echipata cu un sistem de navigatie inertiala si prin satelit si are un focos cu o greutate de 1.010 kg, conceput pentru a lovi tinte bine protejate. Bomba poate fi lansata la 40 km de tinta, pentru asta purtatorul trebuie sa se ridice la o inaltime de 14 km”, scrie publicatia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: