Pensionat de boala la 45 de ani, PSD-istul Coarna nu are voie sa munceasca. Asa ca merge in Parlament

politica

Jurnalistul Raul Giuglea dezvaluie ca Dumitru Coarna, candidat PSD pentru Camera Deputatilor in Calarasi, s-a pensionat la varsta de 45 cu grad doi de invaliditate, el sustinand insa ca ar fi avut gradul trei. Coarna are acum venituri din pensii si salarii de peste 20.000 de lei pe luna.

Giuglea, jurnalist la Realitatea Plus, a avut un conflict aprins, duminica, cu Dumitru Coarna. Coarna a refuzat sa recunoasca in ce conditii s-a pensionat si a facut scandal. Giuglea a scris apoi pe blogul lui ce nu a resuit sa spuna in emisiune din cauza vociferarilor lui Coarna.

„Azi am avut, la 100% Tu Decizi de la Realitatea, un… sa-i spunem dialog… cu nababul sindicalist Dumitru Coarna care s-a pensionat pe caz de boala la 45 de ani. Azi castiga 20.000 de lei lunar din pensie si mai multe salarii.

Acum e candidat PSD la Calarasi. Pe primul loc, deci o sa-l vedem in Parlament. Politician era de mult. Chiar si cand fraierii de politisti ii plateau leafa babana din salariile lor de agenti si ofiteri inghetati de frig, udati de ploaie, injurati si amenintati de hoti.

Coarna a mintit cu nerusinare in emisiune si, ca orice politician retrograd, a inceput sa faca scandal in loc sa aduca argumente. Si va explic ce n-am apucat sa spun in emisiune din cauza galagiei pe care o facea. Nu pot sa tip cat tipa unul care toata viata a fost cu vuvuzeaua pe temiriunde ca apoi sa-si asigure un loc in politica. N-am exercitiul tipatului.

Minciuna 1: ca s-a pensionat cu gradul 3 de invaliditate, nu cu gradul 2. Daca ar fi fost asa nu s-ar fi pensionat, conform legii ci ar fi muncit in continuare cu program mai scurt. Potrivit unui raspuns (il postez mai jos) al Casei Sectoriale de pensii a MAI, el s-a pensionat cu gradul 2 de invaliditate. Asta inseamna ca nu mai avea voie sa munceasca. Nicaieri. Nici la sindicat si nici in alta parte. Sau cand esti bolnav? Cand incasezi salariu de 2.800 de lei, cat lua un sef de post atunci, insa in fata unui salariu de 15.000 de lei pe luna de la fraierii care prind hotii si cotizeaza nu mai esti bolnav. Nu zic ca omul n-ar avea probleme de sanatate. Dumnezeu sa ma ierte. Dar ai bolile numai cand e sa muncesti pe bune si in rest cum e

Minciuna 2: Nu avea legatura cu afacerea Salii de sport Olimpia. Pai Coarna era atunci juristul SNPPC si un personaj destul de vocal in sindicat. L-ati auzit sa maraie ceva ca nu e in regula afacerea?

Minciuna 3. Avea voie sa fie sef de sindicat. Pe langa faptul ca nu avea voie sa munceasca niciunde (am explicat) pana cand se pronunta o comisie sa-l redeclare apt, el nu putea fi sef la un sindicat al politistilor din moment ce nu era politist. Fix statutul propriului sindicat interzicea asta.

Pentru ca am deschis cutia Pandorei, despre afacerile lui Coarna cu lumea interlopa din Calarasi voi reveni curand. Va dau doar un indiciu: SC Ildu SRL… Stay tuned”, a scris Giuglea pe blog.

Documentul publicat de jurnalist:

Referitor la solicitarea dumneavoastra transmisa prin intermediul postei electronice, va comunicam datele transmise de Casa de Pensii Sectoriala a MAI:

In conformitate cu certificatul decizie medicala din 11 februarie 2009, eliberat de Comisia Centrala de Expertiza Medicala si Evaluarea Capacitatii de Munca din cadrul Directiei Generale Medicale din M.A.I., dl. Coarna Dumitru a fost clasat inapt pentru indeplinirea serviciului in politie, fiind incadrat in gradul II de invaliditate (aspect declarat public la data de 8 august 2017 de catre persoana mentionata)

La data de 12.03.2009, Casa de Pensii Sectoriala a inregistrat dosarul de pensie cu toate documentele necesare.

Ulterior, urmare a examinarii dosarului de pensie, a fost emisa Decizia nr. 154364 din 18.03.2009, prin care, in temeiul art. 13 lit. b, din Legea nr. 179/2004 privind pensiile de stat si alte drepturi de asigurari sociale ale politistilor, i s-a stabilit dreptul la pensie de serviciu anticipata.

Mai mult despre:

Comentarii: