Pentagonul confirma: inca 1 miliard de dolari pentru Ucraina constand in special in rachete HIMARS. Totalul asistentei SUA se apropie de 10 miliarde de dolari

externe

Pentagonul a anuntat luni ca ofera Ucrainei un nou ajutor militar in valoare de un miliard de dolari, constand mai ales din rachete suplimentare pentru sistemele americane de artilerie de precizie Himars, informeaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Noua transa de ajutor mai prevede si trimiterea de rachete suplimentare cu raza scurta si medie pentru sistemele de aparare antiaeriana NASAMS, precum si rachete antitanc Javelin, a precizat ministerul american al apararii intr-un comunicat.

Kievul va mai primi si 75.000 de obuze de 155 mm destinate sistemelor de artilerie occidentale cu care sunt dotate acum fortele ucrainene, precum si circa 50 de vehicule blindate medicale.

Citeste si: Inca 1 miliard de dolari pentru Ucraina din partea SUA, vor fi trimise o multime de noi rachete HIMARS si NASAMS. Londra: „Razboiul este pe cale sa intre intr-o noua faza”

Acest nou ajutor ridica la 9,8 miliarde de dolari totalul asistentei militare oferite de SUA Ucrainei de la venirea la putere a lui Joe Biden, a precizat Pentagonul.

Comentarii: