Pentagonul i-a raspuns lui Soigu, care se teme ca Ucraina va folosi sistemele HIMARS si Storm Shadow pentru a lovi Crimea

externe

serghei soigu, ministrul apararii, rusia

Pentagonul a comentat declaratiile ministrului Apararii al Federatiei Ruse, Serghei Soigu, care a amenintat cu lovituri asupra „centrelor de decizie” din Ucraina in cazul unor lovituri asupra Crimeei ocupate, a declarat purtatorul de cuvant adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, potrivit „Europavska Pravda”.

Ea i-a reamintit lui Soigu ca Crimeea este parte a Ucrainei si ca Statele Unite sprijina eforturile fortelor armate ucrainene de a-si recuceri teritoriile.

„Ucrainenii fac tot ce pot cu echipamentul, cu capacitatile pe care le au pe campul de lupta, pentru a continua sa-i impinga pe rusi inapoi si noi sustinem eforturile lor de a-si recupera teritoriul suveran”, a declarat Singh.

Ea a adaugat ca SUA vor sprijini Ucraina atata timp cat va fi nevoie de ea in lupta impotriva Rusiei.

Soigu sustine ca peninsula ucraineana ocupata se afla in afara zonei de razboi, astfel incat conducerea militara rusa va considera eventualele lovituri asupra Crimeei ca implicand Statele Unite si Marea Britanie in razboi, si va riposta cu lovituri asupra „centrelor de decizie” din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: