Pentru a-si asigura independenta energetica, Aerostar Bacau a montat 7.000 de panouri solare pe acoperisurile fabricii

news

Pe fondul cresterilor abrupte a tarifelor la energie, Aerostar Bacau a decis sa devina independenta energetic, imbunatatind in acelasi timp si profitabilitatea unitatii. Compania bacauana si-a construit propriul parc fotovoltaic, format din 7.000 de panouri, cu o putere instalata de 3MW. Investitia, din surse proprii, a fost de 3 milioane de euro, conform unui anunt transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB)., potrivit Ziarului de Bacau.

„Aerostar anunta realizarea in anul 2022 a unei investitii, in valoare de trei milioane de euro, din surse proprii, constand in securizarea energiei prin implementarea unui parc fotovoltaic. Avand responsabilitate fata de angajati si fata de comunitate de a construi un viitor sustenabil, Aerostar investeste pentru obiective durabile care sa contribuie la reducerea efectelor de incalzire globala si la obtinerea neutralizarii climatice. Astfel, in anul 2022, Aerostar a dus la indeplinirea obiectivului ce contribuie la cresterea sustenabilitatii si la reducerea consumului de energie electrica prin implementarea parcului fotovoltaic, pentru a beneficia de energia verde din sursa proprie”, anunta compania.

In perioada 1 ianuarie-30 septembrie compania a realizat si pus in functiune investitii din surse proprii in valoare de 8,97 milioane lei. La acestea se adauga investitii financiare in valoare de 50,31 milioane lei constand in achizitia de actiuni de pe piata de capital, potrivit unui comunicat de presa.

Aerostar Bacau a inregistrat o cres¬tere de 30% a afacerilor in pri¬mele noua luni din acest an, la 317,36 mi¬lioane lei.

La 30 septembrie 2022, Aerostar a vandut produse si servicii pe piata interna in valoare de 90,12 milioane lei, iar pe piata externa in valoare de 227,19 milioane lei. Aproximativ 72% din cifra de afaceri reprezinta vanzari la export.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, procentul de vanzari la export a fost in scadere pe zona Asia si Africa, insa s-au inregistrat cresteri semnificative in procentul de vanzari pe piata din Europa si pe piata interna.

Compania are o capitalizare de 1,17 miliarde lei. Aerostar este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub codul ARS. Are circa 1.800 de salariati.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: