Pentru ca apara banii romanilor de PSD, Ciolos se alege cu plangere PENALA din partea Parlamentului

politica

Liviu Dragnea anunta ca a cerut presedintelui Camerei Deputatilor sa depuna plangere penala impotriva premierului Dacian Ciolos si a mai multor ministru pentru „transmitere de date false”.

„Eu am vorbit cu domnul presedinte Iordache (presedintele Camerei Deputatilor – n.r.) sa studieze impreuna cu specialistii din staff-ul tehnic acel articol. Asistam de ceva timp, in spatiul public, la transmiterea de date false. Cu siguranta, cei care le transmit stiu ca datele sunt false.

Ma refer aici si la datele false si minciunile promovate public in legatura cu legea privind eliminarea celor 102 taxe parafiscale, precum si discutiile pe marginea acestei legi. Vorbim de date false furnizate de guvern, de Ministerul Muncii, de Ministerul de Finante, cred ca si de premierul Ciolos. I-am rugat sa studieze asta, pentru ca nu este adminisibil ca Parlamentul Romaniei, singura institutie legislativa din tara, sa fie mintit in mod deliberat de catre Guvern. Cred ca Parlamentul are posibilitatea sa actioneze conform acelui articol”, a declarat Dragnea, dupa votul pe OUG 20/2016, prin care s-au majorat salarii din sistemul bugetar.

Intrebat daca se ia in calcul depunerea unor plangeri penale individuale in numele Parlamentului, Dragnea a raspuns:

„Eu cred ca despre asta vorbim. Poate si in numele Parlamentului. Sunt destui specialisti aici care pot sa studieze asta. Noi discutam de actiuni care pot afecta securitatea nationala. Toata lumea se plange, inclusiv ei, de exodul tinerilor specialisti din Romania, in special al medicilor. Numai ca atunci cand vine vorba sa se mareasca salariile pentru aceasta categorie sociala, vin cu tot felul de minciuni. Ori nu stiu care sunt datele reale din Ministerul de Finante, ori in mod deliberat fac aceste lucruri si trebuie sa raspunda.”

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, luni, Ordonanta 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevad majorari salariale in Educatie si Sanatate in medie cu 15%.

Au votat „pentru” 184 de deputati, iar unul nu si-a exprimat votul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: